Περίμενε δύο χρόνια μέχρι το κορίτσι να τον προσέξει. Μέχρι που έκανε κάτι απρόσμενο..
Advertisement

Ένα 14χρονο κορίτσι βοηθούσε καθημερινά τον μπαμπά της στο ζαχαροπλαστείο τους. Μια μέρα, ένας άντρας με τον γιο του, μπήκαν στο κατάστημα για να αγοράσουν γλυκά. Το 12χρονο αγόρι μόλις είδε το κορίτσι το ερωτεύτηκε.

Καθημερινά, για περισσότερο από δύο χρόνια, το αγόρι πήγαινε στο ζαχαροπλαστείο για να αγοράσει καραμέλες. Κάθε κουτάκι από τις καραμέλες που έπαιρνε είχε το όνομα του καταστήματος πάνω του γραμμένο. Αυτό συνέβαινε κάθε μέρα, τις ώρες που ο μικρός ήξερε ότι το κορίτσι θα ήταν στο ζαχαροπλαστείο.

Advertisement

Περίμενε δύο χρόνια μέχρι το κορίτσι να τον προσέξει. Μέχρι που έκανε κάτι απρόσμενο..

Ήταν όμως τόσο ντροπαλός, που κάθε φορά που την πλησίαζε, δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη από το στόμα του. Δεν μπορούσε ούτε καν να την κοιτάξει. Πήγαινε πάντα στον μπαμπά της για να πληρώσει.

Πέρασαν άλλα δυο χρόνια, και μια μέρα ο μικρός ανακάλυψε ότι το κορίτσι με το οποίο ήταν ερωτευμένος, δεν έρχονταν πια στο ζαχαροπλαστείο. Συνέχισε να πηγαίνει για μερικές εβδομάδες ακόμη, με την ελπίδα ότι κάποια μέρα θα την δει. Το κορίτσι όμως δεν εμφανίστηκε ποτέ ξανά.

Το νεαρό αγόρι ήταν πολύ στεναχωρημένο. Στο μυαλό του υπήρχε μόνο μια εικόνα και δεν μπορούσε με τίποτα να την βγάλει. Η εικόνα του όμορφου κοριτσιού.

Πολλά χρόνια αργότερα, το αγόρι είχε μεγαλώσει. Είχε γίνει πια ένας νεαρός άντρας και σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο.

Μια μέρα καθώς περπατούσε στην πανεπιστημιούπολη, είδε μια άγνωστη φοιτήτρια να κλαίει σε ένα παγκάκι. Την πλησίασε για να την ρωτήσει τι συμβαίνει.

Κάθισε δίπλα της, τοποθέτησε τα βιβλία του στο έδαφος και προσπάθησε να την παρηγορήσει.

Η κοπέλα όμως ήταν πολύ αναστατωμένη. Δεν του είπε πολλές λεπτομέρειες, αλλά από τα λόγια της κατάλαβε ότι εκείνη τη μέρα είχε μάθει ότι το αγόρι της την απατούσε.

Καθώς ο νεαρός έφυγε για να πάει στην τάξη του, ξέχασε το βιβλίο της Ιστορίας στο παγκάκι.

Η κοπέλα, κλαίγοντας ακόμη, το άνοιξε για να βρει κάπου το όνομά του ή το πρόγραμμα των μαθημάτων του και να μπορέσει να του το επιστρέψει.

Αντί για το όνομα του όμως, βρήκε πάρα πολλά χαρτάκια από καραμέλες. Πίσω από το καθένα από αυτά υπήρχε γραμμένο και ένα ερωτικό μήνυμα.

Κάθε περιτύλιγμα έγραφε πάνω το όνομα και τη διεύθυνση του ζαχαροπλαστείου των γονιών της. Του ζαχαροπλαστείου που δούλευε και εκείνη όταν ήταν μικρή.

Τότε κατάλαβε ότι τα ερωτικά μηνύματα απευθύνονταν σε αυτήν! Συνέχισε να κλαίει, αλλά αυτή τη φορά για διαφορετικό λόγο.

Αυτή την ιστορία την διηγήθηκε σε κάποιον πελάτη ενός ζαχαροπλαστείου, ένα 14χρονο κορίτσι που βοηθούσε τον μπαμπά του. Του είπε ακόμη ότι αυτή είναι η αληθινή ιστορία της γιαγιάς και του παππού της και ότι όλα αυτά έγιναν πριν από 60 περίπου χρόνια.

Advertisement