Πες στα παιδιά σου, όλα αυτά που τους αξίζει να ακούσουν από εσένα..
Advertisement

Πες στα παιδιά σου πόσο τα αγαπάς, γιατί τα αγαπάς, και ότι δεν θα σταματήσεις ποτέ να τα αγαπάς, ό,τι κι αν συμβεί.

Πες στα παιδιά σου, όλα αυτά που τους αξίζει να ακούσουν από εσένα..

Πες στα παιδιά σου ποια στοιχεία και χαρακτηριστικά τους πιστεύεις, ότι τα κάνουν τόσο ξεχωριστά, ποιες πτυχές του χαρακτήρα τους τα κάνουν μοναδικά και ποιοι ήχοι της φωνής τους τα κάνουν αυθεντικά.

Advertisement

Πες στα παιδιά σου, ότι έχεις προσέξει πόσο σκληρά προσπαθούν, ότι βλέπεις πόσο ανθεκτικά είναι και ότι είσαι υπερήφανη για τον κόπο που βάζουν σε ορισμένες πτυχές της ζωής τους.

Πες στα παιδιά σου, ότι δεν υπάρχει όριο στην στήριξή σου προς αυτά, δεν υπάρχουν συνθήκες για την αγάπη σου, και δεν υπάρχει τέλος στο πόσο τα νιώθεις.

Πες στα παιδιά σου, ότι κανένα κομμάτι χαρτί, κανένας βαθμός, κανένα γράμμα και καμία υπογραφή δεν καθορίζει την αξία τους και δεν προκαθορίζει ποιοι είναι και ποιοι θα γίνουν μια μέρα.

Πες στα παιδιά σου, ότι κανένας διαγωνισμός, καμία άποψη, καμία σύγκριση και καμία κατάσταση δεν θα σε κάνει ποτέ να τα αγαπήσεις λιγότερο ή να σταματήσεις να πιστεύεις σε αυτά.

Γονείς, πείτε στα παιδιά σας, ότι στα μάτια τους βλέπετε όλο το μέλλον του κόσμου, ότι τα βλέπετε ικανά για τα πάντα και ότι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να το δουν και τα ίδια!

Κάντε το αυτό, ώστε όταν κάποιος ή κάτι προσπαθεί να τα πείσει ότι δεν είναι έτσι δεν θα ακούσουν, δεν θα πιστέψουν, δεν θα επιτρέψουν καν σε τίποτα να αλλάξει την «ιστορία ζωής» με την οποία ταυτίζονται:

Την ιστορία της καλοσύνης, της δημιουργικότητας και της ειλικρίνειας,

Την ιστορία του σεβασμού, της γενναιότητας και της γενναιοδωρίας,

Την ιστορία της υπεροχής, της ταπεινοφροσύνης και της αφοσίωσης,

Την ιστορία της ακεραιότητας, της αντοχής και της χάρης.

Πείτε τους αυτά τα πράγματα, επειδή η φωνή σας θα ακούγεται καθαρά στα αυτιά τους για χρόνια.

Πείτε τους αυτά τα πράγματα, επειδή έχετε την επιλογή κάθε φορά που μιλάτε –μπορείτε να επιλέξετε να ψιθυρίζετε λόγια ζωής και αγάπης στις ψυχές των παιδιών σας, ή και όχι.

Γονείς, πείτε τους αυτά τα πράγματα, απλά και μόνο επειδή τους αξίζει να τα ακούσουν… από εσάς.

Πηγή: aplacewithinme.com

Advertisement