Λευκό βότσαλο απλώνεται στην παραλία / Φωτογραφία: kefaloniamas @Παναγής Καβαλλιεράτος
Advertisement

Σε μαγεύει μόνο από τις εικόνες. Φαντάσου να βρεθείς εκεί..

Αν ταξιδέψεις στην Κεφαλονιά, αυτό που θα θυμάσαι για πάντα φεύγοντας είναι η παραλίες της. Το πανέμορφο νησί φημίζεται ότι έχει μερικές από τις καλύτερες στην Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Μύρτος πολύ συχνά μπαίνει στις κορυφαίες λίστες παγκοσμίως για τα κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά και το εντυπωσιακό φυσικό τοπίο του.

Advertisement

Αλλά δεν είναι μόνο ο Μύρτος.. υπάρχουν οι εξωτικοί Πετανοί, η Ξι με την πορτοκαλοκίτρινη άμμο, ο Μακρύς Γυαλός, η Σκάλα, η Άβυθος..

Υπάρχει και μια παραλία όμως, κρυφό διαμάντι, που αγνοείς την ύπαρξη της γιατί παραμένει μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα. Οι ντόπιοι δεν την πολυδιαφημίζουν, ίσως γιατί θέλουν να την κρατήσουν αποκλειστικά για αυτούς. Ίσως πάλι για να μην την χαλάσουν οι τουρίστες..

Ο λόγος για την εξωτική Κουτσουπιά που με την κατάλευκη άμμο, το ψιλό βότσαλο και τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά θυμίζει παραλία που συναντάς μόνο στην Καραϊβική..

Δύσκολα θα πας εκεί πάντως αφού βρίσκεται σε απόμακρο σημείο κατά μήκος της ακτογραμμής Πόρος – Ακρωτήρι – Σάμη και είναι προσβάσιμη μόνο από τη θάλασσα.

Μπορείς να φτάσεις σε αυτόν το μαγικό τόπο είτε περπατώντας την διαδρομή Αντίσαμος – Πόρος, είτε με καραβάκι από τον Πόρο ή τη Σκάλα, απολαμβάνοντας παράλληλα το άγριο, βραχώδες τοπίο και τα καταπράσινα δέντρα που την περιβάλλουν.


Αν υπάρχει παράδεισος, σίγουρα θα είναι κάπως έτσι…

Advertisement