Που βρίσκεται η μαγική παραλία της χώρας που για να φτάσεις πρέπει να κατέβεις 100 σκαλοπάτια; Αξίζει όμως η κούραση και με το παραπάνω!
Advertisement

Βρίσκεται νοτιοδυτικά του νησιού της Λευκάδας και μπορείς να την επισκεφτείς κατεβαίνοντας 100 σκαλοπάτια στην πλαγιά του βουνού.

Η εικόνα απλά.. εντυπωσιακή.

Advertisement
Konstantinos Stampoulis (el:User:Geraki), CC BY-SA 2.5 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.5, via Wikimedia Commons

Λευκοί κάθετοι βράχοι που προκαλούν δέος. Το Πόρτο Κατσίκι είναι μια παραλία απέραντη με μικρά βότσαλα που λαμπυρίζουν κάτω από το φως του ήλιου.

Michael Paraskevas, CC BY-SA 3.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0, via Wikimedia Commons

Όσο για την θάλασσα.. απέραντη, μέχρι εκεί που φτάνει το βλέμμα, κρυστάλλινη, βαμμένη με όλες τις αποχρώσεις του μπλε.

cdnbusiness

Αλλά για να φτάσεις σε αυτή θα πρέπει να κατέβεις 100 σκαλοπάτια σκαλισμένα στα βράχια. Σκαλοπάτια πολυφωτογραφημένα γιατί μία φωτογραφία εκεί έχει για φόντο όλο το υπερθέαμα του Ιονίου.

Nils Weinander

Μια παραλία όνειρο…

spheeris, CC BY 3.0 https://creativecommons.org/licenses/by/3.0, via Wikimedia Commons

Δεν είναι καθόλου τυχαίο άλλωστε που κάθε χρόνο (και φέτος) συμπεριλαμβάνεται, από έγκυρα έντυπα και διαδικτυακά τουριστικά περιοδικά στις καλύτερες παραλίες του κόσμου.

spheeris, CC BY 3.0 https://creativecommons.org/licenses/by/3.0, via Wikimedia Commons

Το αρχικό όνομα της ήταν «Μουτλού». Έτσι αναφέρεται και σε έναν χάρτη του 1696, αυτό έγραφε και μια πινακίδα στη διασταύρωση Πόρτο Κατσίκι – Ακρωτηρίου μέχρι το 1980.

Thierry

Όσο για την ονομασία Πόρτο Κατσίκι.. Λένε ότι οφείλεται σε Ιταλούς στρατιώτες που στην προσπάθεια τους να αποφύγουν την θαλασσοταραχή, αγκυροβόλησαν το καΐκι που τους μετέφερε στο εσωτερικό του βράχου που προστατεύει την αμμουδιά από το βοριά.

Photo by form PxHere

Βγαίνοντας στην στεριά προσέγγισαν ένα μαντρί που υπήρχε λίγο παραπάνω για να περάσουν το βράδυ και ο βοσκός τους περιποιήθηκε σφάζοντας ένα κατσίκι για να φάνε. Έτσι έβγαλαν την ονομασία χρησιμοποιώντας το «πόρτο» για το χώρο που προστάτεψε το καΐκι τους και το «κατσίκι» που ικανοποίησε την πείνα τους.

Valdemaras D.

Κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν άλλες εκδοχές. Αλλά ποιος νοιάζεται; Μόνο ένα όνομα μπορείς να σκεφτείς αντικρίζοντας αυτή την ομορφιά.. Παράδεισος.

Razvan Orendovici

Παρακολουθήστε το βίντεο από τον Χρήστο Παναγιώτου

Αλλά και το εξίσου εντυπωσιακό βίντεο του χρήστη Up Drones

Advertisement