Είπαν σε 5 παιδιά: “Θέλεις ένα δώρο για τους γονείς σου ή ένα δώρο για εσένα;” Η απάντηση τους αγγίζει τις ευαίσθητες χορδές μας.

Στο βίντεο με τίτλο “Το άλλο χριστουγεννιάτικο δώρο», που δημιουργήθηκε από τον οργανισμό Rob Bliss Creative για το UPtv, πέντε παιδιά από οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, καλούνται να πουν πιο θα ήταν το ιδανικό τους δώρο για τα Χριστούγεννα. Οι απαντήσεις τους είναι απολύτως προβλέψιμες: ένας υπολογιστής, μια κονσόλα Xbox, ένα παιχνίδι φορτηγό.

Στη συνέχεια, έδωσαν στα παιδιά, τα οποία είναι μεταξύ 6 και 10 ετών, δύο επιλογές: Μπορούν να γυρίσουν σπίτι τους με το δώρο που εκείνα επέλεξαν ή θα μπορούσαν να γυρίσουν σπίτι με το δώρο που πιστεύουν ότι θέλουν οι γονείς τους για τα Χριστούγεννα (μια καφετιέρα, μια νέα τηλεόραση, ένα δαχτυλίδι).

Πρόσφεραν σε φτωχά παιδιά δύο δώρα: Ένα για αυτά και ένα για τους γονείς τους. Αλλά μπορούν να επιλέξουν μόνο ένα

Όσο και αν προβληματίζονται για το τι θα επιλέξουν, τελικά όλα τα παιδιά απαρνιούνται τα δικά τους δώρα, για να πάρουν αυτά που θέλουν οι γονείς τους.

“Τα Lego δεν έχουν σημασία. Η οικογένεια είναι σημαντική. Όχι τα Lego, όχι τα παιχνίδια. Η οικογένεια. Έτσι ανάμεσα στην οικογένεια και στα Lego, επιλέγω την οικογένεια”, είπε ένα παιδί.

“Η μαμά μου δεν είχε ποτέ πραγματικά ένα δαχτυλίδι”, είπε ένα άλλο.

Αλλά οι εκπλήξεις δεν τελειώνουν εκεί.

Ο άντρας πίσω από την κάμερα επαινεί τα παιδιά για την επιλογή τους:

«Επειδή διαλέξατε το δώρο για τους γονείς σας, θα πάτε σπίτι σας και με τα δυο δώρα. Θα πάρετε και το δικό σας δώρο”.

Και το βίντεο τελειώνει με τα παιδιά να προσφέρουν τα δώρα στους γονείς τους. Μπορείτε να φανταστείτε την συγκίνηση τους..

Δείτε το πολύ όμορφο βίντεο..

 

Η πίστη μας στην ανθρωπότητα αποκαταστάθηκε..