Η είδηση προβλήθηκε από το δίκτυο ITN και το βίντεο που μπορείτε να δείτε παρακάτω, κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου. Σύμφωνα με τα όσα ακούγονται στο ρεπορτάζ, “οι κάτοικοι της πόλης Χουανσάν στην ανατολική Κίνα, έγιναν πρόσφατα αυτόπτες μάρτυρες μιας μαζικής οφθαλμαπάτης”.

Πόλη φάντασμα εμφανίστηκε στην Κίνα

Συγκεκριμένα, “μετά από ένα τριήμερο έντονων βροχοπτώσεων και ενώ  η ατμόσφαιρα ήταν ακόμα υγρή, στον ουρανό της πόλης Χουανσάν εμφανίστηκε μία δεύτερη πόλη- φάντασμα! Βουνά, πολυκατοικίες, δρόμοι, έμοιαζαν σαν να κρέμονταν από τον ουρανό, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό φαινόμενο”.

Στο βίντεο, μπορείτε να δείτε την “πόλη” που -σύμφωνα πάντα με τα ρεπορτάζ- δεν υπάρχει αλλά είναι προϊόν… οφθαλμαπάτης:

Τα σενάρια για την πόλη-φάντασμα

Τα σενάρια που κυκλοφόρησαν για το “ανεξήγητο” φαινόμενο, είναι πολλά. Πολλοί από τους κατοίκους της πόλης έκαναν λόγο για “χρονική δίνη, η οποία άνοιξε μία χρονοπύλη που οδηγεί σε έναν χαμένο πολιτισμό”. Άλλοι, υποστήριξαν ότι πρόκειται για ολόγραμμα στα πλαίσια του προγράμματος Blue Beam. Κάποιοι επέμειναν ότι είναι μία αιωρούμενη πόλη-φάντασμα που εμφανίστηκε χάρη στην αυξημένη υγρασία η οποία “φυλακίζει” τα πνεύματα και τις ψυχές του παρελθόντος.

Υπήρξαν βεβαίως και οι πιο επιστημονικές εξηγήσεις. Σύμφωνα με αυτές, πρόκειται για ένα φαινόμενο “οφθαλμαπάτης” που συμβαίνει όταν συνυπάρχουν συνθήκες υγρασίας και ομίχλης και παράλληλα η θερμοκρασία της ατμόσφαιρας είναι υψηλότερη από του νερού.

Μήπως είναι απλώς μία… υπερβολή;

Η εμφάνιση της πόλης- φάντασμα στον κινεζικό ουρανό, δεν συμβαίνει για πρώτη φορά. Τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο τα τοπικά ΜΜΕ, προβάλουν αντίστοιχες ειδήσεις που τραβούν το ενδιαφέρον των τουριστών σαν μαγνήτης!

Όταν τον Μάιο του 2005, είχε καταγραφεί κάτι ανάλογο, ένας μετεωρολόγος είχε εξηγήσει σε κινεζικό δίκτυο ότι δεν υπάρχει τίποτα περίεργο ή “ανεξήγητο” που χρήζει ανάλυσης. Κατά τη δική του εκδοχή, αυτό που συμβαίνει είναι ότι η ομίχλη μετά από περιόδους παρατεταμένης βροχόπτωσης, κατεβαίνει πάρα πολύ χαμηλά, σκεπάζει το κάτω μέρος των κτιρίων και των βουνών και έτσι τα ψηλότερα σημεία τους μοιάζουν σαν να αιωρούνται!

Η τελική απόφαση, είναι δική σας!

source