Advertisement

Η Αδαμαντίνη, μαμά πέντε παιδιών, άνοιξε το σπίτι της και μίλησε στο sigmalive.com για τα 5 μικρά της αγγελάκια που μονοπωλούν την καθημερινότητά της.  Μετά από δυο παιδιά η Αδαμαντίνη με το σύζυγό της θέλησαν να αποκτήσουν ένα τρίτο παιδάκι. Η μοίρα της επιφύλασσε μια έκπληξη και τελικά έμαθε ότι κυοφορεί τρίδυμα κοριτσάκια.

Ερωτηθείσα πώς είναι να είσαι μητέρα πέντε παιδιών ανέφερε ότι είναι δύσκολο αλλά είναι και μια μεγάλη ευλογία. «Τα οφείλουμε όλα στο Θεό, έχω μεγάλη πίστη στον Θεό και αυτή είναι η δύναμη μας» είπε.

Advertisement

Όπως εξήγησε «όταν είχαμε δύο παιδάκια και θέλαμε να κάνουμε τρίτο είχαμε στο μυαλό μας ότι θα έρθει ακόμα ένα μωράκι. Αλλά στο τέλος άλλαξαν όλα και στη ζωή μας ήρθαν τα τρίδυμα. Άλλαξε η καθημερινότητα μας, ο ύπνος μας, η ησυχία μας αλλά μακάρι να είναι καλά από το Θεό».

“Φέρναμε ένα-ένα μωράκι σπίτι και μου έλεγε ο γιος μου, μαμά πόσα μωρά θα φέρουμε σπίτι;”

Όταν ο γιατρός της ανακοίνωσε ότι περιμένει τρία παιδιά είπε ότι ήταν κάτι παράξενο. «Περάσαμε πολλές δύσκολες στιγμές. Τα μωράκια γεννήθηκαν πολλά μικρά, ούτε καν κιλό, ο πρώτος χρόνος ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι της ζωή μας. Έμεναν στη μονάδα, το ένα μωρό έμεινε 10 ημέρες, το άλλο 22, και το άλλο 38 ημέρες. Φέρναμε ένα-ένα μωράκι σπίτι και μου έλεγε ο γιος μου, μαμά πόσα μωρά θα φέρουμε σπίτι;».

«Είχα στο μυαλό μου ότι θα έκανα τρία μωράκια, ήθελα ακόμη ένα αγοράκι. Ο Θεός τελικά μου έστειλε τρία κοριτσάκια αλλά πραγματικά δεν θα άλλαζα τίποτα» είπε η κ. Αδαμαντίνη.

«Οι τρίδυμες νεραιδούλες μου και τα μεγαλύτερα παιδιά μου είναι τα 5 θαύματα της ζωής μου και νιώσω τόσο ευλογημένη για αυτά»

Όπως είχε αποκαλύψει η μαμά Αδαμαντίνη σε συνέντευξή της στο MyTwins Πριν από 3,5 χρόνια στην ηλικία των 31 με 2 παιδάκια 7 και 3, αποφασίσαμε με τον σύζυγο μου να κάνουμε ένα τρίτο παιδί ! Και έτσι και έγινε ο θεός μας χάρισε ακόμα μια εγκυμοσύνη έτσι πιστεύαμε αρχικά! Περνούσαν οι μέρες όχι ευχάριστα. Το αντίθετο είχα μια πολύ περίεργη εγκυμοσύνη έτσι νόμιζα.

Μετά από κάποιες μέρες αποφάσισα να πάω στο γιατρό μου γιατί κάτι δεν μου άρεσε. Όσα βίωνα δεν είχαν καμία σχέση με τις άλλες 2 εγκυμοσύνες μου!

Πήγαμε για υπέρηχο και ο γιατρός μας αποστόμωσε…Μας λέει αρχικά βλέπω 2 έμβρυα και αμέσως μετά μας λέει ότι βλέπει ένα τρίτο έμβρυο…Τότε, ο γιατρός λέει κάτι που με ταράζει. Μας αναφέρει ότι βλέπει κάποιο πρόβλημα και πρέπει να διακόψουμε την εγκυμοσύνη.

Είχα χάσει την γη κάτω από τα πόδια μου. Έφυγα κλαίγοντας από το ιατρείο και δεν μπορούσα να πιστέψω ό,τι είχε συμβεί. Έλεγα γιατί να συμβεί αυτή η αναποδιά σε μένα. 

Το πρωί ξύπνησα και προσπάθησα να δω την κατάσταση με μια αισιοδοξία και να πάρω και μια δεύτερη γνωμάτευση για παν ενδεχόμενο. Ήταν η καλύτερη κίνηση που θα μπορούσα να κάνω και αν δεν την έκανα θα το μετάνιωνα.

Ο δεύτερος γιατρός διαπίστωσε και εκείνος τα 3 έμβρυα αλλά τα έβλεπε όλα φυσιολογικά. Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα ούτε υπήρχε η σκέψη για διακοπή της κύησης. 

Η τρίδυμη κύηση μου κύλησε ομαλά και έκανα ό,τι με συμβούλευε ο γιατρός μου καθώς ήταν μια κύηση υψηλού κινδύνου και έπρεπε να κρατήσω τα μωράκια μου όσο περισσότερο γίνεται. Στις 29 εβδομάδες νοσηλεύτηκα και φτάσαμε με προσπάθεια να γεννήσω τις 33 εβδομάδες 3 υγιέστατα κοριτσάκια, τις νεράιδες μου. 

Οι μικρές μου δεν είχαν το απαιτούμενο βάρος και για κάποιο διάστημα έμειναν στην ΜΕΝΝ. Όλα κύλησαν ομαλά, τα μωράκια μου δυνάμωσαν και τα φέραμε σπίτι μας. Δεν μετρούν ούτε οι άυπνες νύχτες, ούτε τα κλάματα ούτε η κούραση μόνο οι χαρές και τα χαμόγελα.”

Advertisement