Ταξίδευαν με κανό όταν είδαν ένα από τα πιο παράξενα φαινόμενα της φύσης

Θα σταματούσατε άραγε το αυτοκίνητο σας στην άκρη του δρόμου μόνο και μόνο για να παρακολουθήσετε μερικά ψαρόνια να πετούν; Μια μικρή ομάδα από αυτά τα πιτσιλωτά ιριδίζοντα μαύρα πουλιά δεν αποτελούν και το πιο δελεαστικό θέαμα-ιδιαίτερα στη Βόρεια Αμερική, όπου αυτά τα πουλιά θεωρούνται εισβολείς.

Ταξίδευαν με κανό όταν είδαν ένα από τα πιο παράξενα φαινόμενα της φύσης

Τα ψαρόνια αρχικά μεταφέρθηκαν στην Αμερική την Ευρώπη από μια ομάδα καλοπροαίρετων θαυμαστών του Σαίξπηρ το 1880. Σήμερα αρκετοί τα θεωρούν ως παράσιτα που δεν εξυπηρετούν άλλο σκοπό εκτός από το να βρωμίζουν τα παρμπρίζ των αυτοκινήτων και να καταστρέφουν τις καλλιέργειες.

Αλλά ο Grainger Hunt, ένας ανώτερος επιστήμονας στο Peregrine Fund, αφηγείται μια διαφορετική ιστορία στο περιοδικό Living Bird. Ο ίδιος θαυμάζει τον τρόπο με τον οποίο χιλιάδες από αυτά τα πουλιά συγκεντρώνονται σε σμήνη, ένα φαινόμενο που ονομάζεται murmurations.

Πρόκειται για «ένα εκθαμβωτικό σύννεφο, που στροβιλίζεται, πάλλεται, συγκεντρώνεται σε λεπτούς σχηματισμούς, και έπειτα με μια ξαφνική άγρια συστροφή, σαν ένα παλμό, διευρύνεται και μετά πάλι μειώνεται”, γράφει.

Ταξίδευαν με κανό όταν είδαν ένα από τα πιο παράξενα φαινόμενα της φύσης
Τελικά πιστεύουμε ότι σίγουρα αξίζει να σταματήσετε το αυτοκίνητό σας για να παρακολουθήσετε αυτό το εκπληκτικό θέαμα. Αν δεν είσαστε τόσο τυχεροί για να το δείτε από κοντά, παρακολουθήστε το βίντεο για να θαυμάσετε ένα από τα πιο παράξενα θεάματα της φύσης.