Τα πιο φωτογραφημένα μέρη στον κόσμο

Τα δεδομένα από 35 εκατομμύρια φωτογραφίες της ιστοσελίδας Flickr, οδήγησαν στην εξαγωγή ορισμένων ενδιαφερόντων συμπερασμάτων: ανέδειξαν τις πιο φωτογραφημένες πόλεις στον κόσμο, αλλά και τα πιο φωτογραφημένα αξιοθέατά τους.

Τι σημαίνουν λοιπόν τα αποτελέσματα αυτά για εμάς ως ταξιδιώτες; Ουσιαστικά αποδεικνύουν ότι μέσα από τη φωτογραφική μας ματιά, «ψηφίζουμε» τα αγαπημένα μας μέρη και τα αγαπημένα μας αξιοθέατα. Και φαίνεται ότι υπάρχει ομοφωνία για το ποια είναι αυτά.

Νο1: Νέα Υόρκη

Τα πιο φωτογραφημένα μέρη στον κόσμο
Πιο φωτογραφημένο μέρος: Empire State Building

Χτισμένος μέσα σε 1 χρόνο και 45 ημέρες εν μέσω της Μεγάλης Ύφεσης, αυτός ο ουρανοξύστης-σύμβολο δέχεται περίπου 3,5 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο στα παρατηρητήριά του. Αν ο καιρός είναι καθαρός, μπορείτε να δείτε μέχρι και τη Μασαχουσέτη, αλλά και η θέα προς τα πίσω, προς το Μανχάταν των μοντέρνων κτηρίων είναι πολύ εντυπωσιακή.

Κλασική φωτογραφία: η όψη του Empire State Building από κάτω.

 

No2: Λονδίνο

Τα πιο φωτογραφημένα μέρη στον κόσμο
Πιο φωτογραφημένο μέρος: Trafalgar Square

Ο John Nash σχεδίασε και μετέτρεψε αυτή την παλιά βασιλική αυλή, σε ένα δημόσιο χώρο στις αρχές του 1800. Έκτοτε, η πλατεία αναμορφώθηκε με γλυπτά, κρήνες και σκάλες και έχει γίνει μια τοπική δυναμική ζώνη για διαμαρτυρίες και ό, τι άλλο αξίζει για το φακό σας.

Κλασική φωτογραφία: μια ευρυγώνια λήψη της Εθνικής Πινακοθήκης και της εκκλησίας St. Martin-in-the-Fields.

 

No3: Σαν Φρανσίσκο

Τα πιο φωτογραφημένα μέρη στον κόσμο
Πιο φωτογραφημένο μέρος: πλατεία Union

Η κεντρική πλατεία της πόλης -που χρησιμοποιήθηκε ως τόπος υποστήριξης για τα στρατεύματα κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου- είναι τώρα η «Μέκκα» των αγορών και της συνάθροισης ανθρώπων, αλλά και κεντρικό συγκοινωνιακό σημείο.

Κλασική φωτογραφία: μια ευρυγώνια λήψη της πλατείας Union Square, από το κτήριο των Macy’s.

 

No4: Παρίσι

Τα πιο φωτογραφημένα μέρη στον κόσμο
Πιο φωτογραφημένο μέρος: Πύργος του Eiffel

Το αριστούργημα του 1889 του Gustave Eiffel, για τον εορτασμό της 100ης επετείου της Γαλλικής Επανάστασης είναι εντυπωσιακό απ’ όποια γωνία κι αν το φωτογραφίσετε. Αλλά γιατί να βγάλετε μια φωτογραφία που θα την βρείτε και σε καρτ ποστάλ;

Κλασική φωτογραφία: ολόκληρος ο πύργος, από πολύ μακριά.

 

No5: Los Angeles

Τα πιο φωτογραφημένα μέρη στον κόσμο
Πιο φωτογραφημένο μέρος: Η λεωφόρος της δόξας (Hollywood Walk of Fame)

Ξεκίνησε το 1960 ως εργαλείο marketing του Χόλυγουντ (με το σκηνοθέτη Στάνλεϊ Κράμερ να είναι το πρώτο τιμώμενο πρόσωπο). Το Μάιο του 2011, τα ροζ αστέρια έφταναν ατ 2.441 και αυξάνονται.

Κλασική φωτογραφία: Ένα αστέρι, σε μια λήψη από πάνω.

 

No6: Σικάγο

Τα πιο φωτογραφημένα μέρη στον κόσμο
Πιο φωτογραφημένο μέρος: Το Cloud Gate ή Bean Sculpture στο Millennium Park

To 110 τόνων γλυπτό του Anish Kapoor από ανοξείδωτο χάλυβα, αποτελεί το επίκεντρο του Millennium Park και «προκαλεί» για μια εντυπωσιακή φωτογραφία, όπως κι αν είναι αυτή.

Κλασική φωτογραφία: Μια λήψη του γλυπτού από το πλάι.

Source