Οι πιο βασικές αξίες που θα τους φανούν τόσο χρήσιμες όταν κάποια στιγμή αναλάβουν μόνα τους τα ηνία της δικής τους ζωής!

Photo by Picsea

Παιδιά… Οι ζωές τους ξεδιπλώνονται μπροστά στα μάτια μας και δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε πώς θα εξελιχθούν. Ποια ταξίδια -κυριολεκτικά και μεταφορικά- θα κάνουν, σε ποιο μονοπάτι θα βαδίσουν. Ό,τι κι αν επιλέξουν, υπάρχουν δέκα αρχές που θα θέλαμε να αποτελούν το σκληρό πυρήνα της ύπαρξής τους. Μια αμερικανίδα μαμά και blogger, που υπογράφει με το όνομα Quirky momma, τις κατέγραψε και νομίζουμε ότι θα συμφωνείτε πως τα ίδια εύχεστε και για τα δικά σας παιδιά.

Ποτέ μην αφήσεις αυτά που θέλεις να αποκτήσεις να σε κάνουν να ξεχάσεις όσα ήδη έχεις

Είναι πολύ όμορφο να κάνεις όνειρα και θέλω να κάνεις μεγάλα όνειρα, να καταστρώνεις τα πιο εντυπωσιακά σχέδια. Όμως ανάμεσα σε όλες τις επιθυμίες και τις λαχτάρες σου μην πάψεις ποτέ να θυμάσαι όλα αυτά που έχεις. Και να νιώθεις ικανοποίηση.

Να είσαι καλός άνθρωπος

Σε κάθε περίσταση, φρόντισε η επιλογή σου να είναι η καλοσύνη. Κάντο ακόμα κι όταν οι συνθήκες είναι αντίξοες, ότι οι άλλοι δεν θα σου ανταποδώσουν την καλοσύνη σου. Χρειάζεται θάρρος, αλλά θα σε κάνει πιο δυνατό και κάποια στιγμή το καλό θα επιστρέψει σε σένα. Μπορεί να μετανιώσεις πολλά πράγματα στη ζωή σου αλλά σίγουρα δεν θα μετανιώσεις για τις στιγμές που υπήρξες καλός άνθρωπος.

Δούλεψε σκληρά και μείνε ταπεινός

Δούλεψε πολύ και μετά προσπάθησε λίγο ακόμα. Να είσαι περήφανος για τη δουλειά σου, να χαίρεσαι τις επιτυχίες σου, αλλά μην επιτρέχεις σε όσα έχεις πετύχει να σε κάνουν να πιστέψεις ότι οι άλλοι δεν αξίζουν όσο εσύ. Δεν ξέρεις τι συνάντησαν στο δικό τους δρόνο ούτε τι έχουν κάνει στη ζωή τους. Άλλωστε, κι εσύ έχεις πάντα πολλή δουλειά ακόμα να κάνεις.

Κάνε τα πιο μεγάλα όνειρα

Μην ξεχάσεις ποτέ να ονειρεύεσαι. Στη ζωή σου θα απογοητευτείς, μερικές φορές πολύ, πάρα πολύ, θα συναντήσεις εμπόδια και θα σκεφτείς να παρατήσεις την προσπάθεια. Μην το κάνεις. Πάντα να έχεις ελπίδα και ένα μυαλό γεμάτο με στόχους. Και μετά, να αρχίσεις να δουλεύεις για να κάνεις τα σχέδιά σου προαγματικότητα. Όταν γίνουν πραγματικότητα, άρχισε και πάλι να ονειρευέσαι το επόμενο!

Να συγχωρείς

Θα πληγωθείς. Κάποιες από αυτές τις πληγές θα είναι βαθιές. Θα σκεφτείς ότι δεν έχεις τη αντοχή να τις ξεπεράσεις -αλλά θα την έχεις. Συγχώρεσε όποιον στις προκάλεσε. Θέλει πολύ μεγάλη δύναμη για να μπορείς να συγχωρείς. Εάν κρατήσεις μέσα σου θυμό δίνουν σε όποιον σε έχει θυμώσει τον έλεγχο των σκέψεών σου. Μην το κάνεις. Για το δικό σου καλό, και για των άλλων, συγχώρεσε.

Τα λάθη είναι μια ευκαιρία να δοκιμάσεις ξανά

Οι αποτυχίες είναι ένα δώρο. Αντιμετώπισέ τις έτσι. Όταν κάνεις ένα λάθος αναγνώρισέ το. Μάθε από αυτό και αναρωτήσου πώς μπορείς να αξιοποιήσεις την εμπειρία. Μην επιτράπεις σε ένα λάθος θα επηρεάσει τη γνώμη που έχεις για τον εαυτό σου. Και κάνε το ίδιο όταν οι άλλοι κάνουν λάθη.

Μην δίνεις σημασία στα μικροπράγματα -και μην ξεχνάς ότι η ζωή αποτελείται κατά 99,9% από μικροπράγματα

Να κάνεις το σωστό, ακόμα κι όταν δεν σε βλέπει κανείς.

Κάποια μέρα θα πάψω να είμαι συνέχεια πίσω σου. Κάποια μέρα θα είμαι μόνο μια φωνή μέσα στο κεφάλι σου που θα σου ζητάει να κάνεις τη σωστή επιλογή. Ακόμα κι όταν δεν σε βλέπω εγώ, ακόμα κι όταν δεν σε βλέπει κανείς, να κάνεις το σωστό. Πάντα.

Καθάρισε τις βρωμιές σου. Δεν θα το κάνει κανένας άλλος για σένα

Όταν χαλάσεις κάτι, φτιάξτο. Τα συρτάρια σου, τις σχέσεις σου, τη ζωή σου.