Τι πρέπει να αποφύγετε μετά το φαγητό

Υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε αμέσως μετά το φαγητό. Ακολουθεί μια λίστα με 9 από αυτά..

1. Δεν πρέπει να καπνίζετε. Επιστημονικές έρευνες έδειξαν ότι, ένα τσιγάρο αμέσως μετά το φαγητό είναι σαν να καπνίζετε 10 μαζί!

Τσιγάρο μετά το φαγητό

2.  Δεν πρέπει να τρώτε φρούτα αμέσως. Η κατανάλωση φρούτων αμέσως μετά το φαγητό θα γεμίσει το στομάχι σας με αέρα. Θα πρέπει να καταναλώνετε  φρούτα, 1-2 ώρες μετά από ένα γεύμα  ή 1 ώρα πριν.

Όχι φρούτα αμέσως μετά το γεύμα

3.  Δεν πρέπει να πίνετε τσάι. Τα φύλλα τσαγιού περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα σε οξύ. Αυτό θα σας δυσκολέψει στην χώνεψη του φαγητού που μόλις καταναλώσατε.

Όχι τσάι μετά το δείπνο

4.  Μην χαλαρώσετε την ζώνη σας αν νιώθετε φουσκωμένη την κοιλιά σας. Η χαλάρωση της ζώνης μετά από ένα γεύμα μπορεί να  προκαλέσει το έντερο σας να στρίψει.

Μην χαλαρώνετε την ζώνη σας μετά το φαγητό

5.  Μην περπατήσετε αμέσως. Πολλοί λένε ότι το περπάτημα, λίγο μετά το φαγητό θα παρατείνει τη ζωή σας. Στην πραγματικότητα αυτό δεν είναι αλήθεια.

Το περπάτημα θα προκαλέσει το πεπτικό σύστημα να μην μπορεί να απορροφήσει τις θρεπτικές ουσίες από τα τρόφιμα που μόλις φάγατε. Έτσι μετατρέπονται σε άχρηστα!

Οχι περπάτημα αμέσως μετά το δείπνο

6.  Μην κάνετε μπάνιο. Το μπάνιο θα αυξήσει τη ροή του αίματος στα χέρια, τα πόδια και το σώμα σας. Αυτό θα προκαλέσει την ποσότητα του αίματος στην περιοχή του στομάχου, να μειωθεί. Αυτό θα αποδυναμώσει το πεπτικό σύστημα στο στομάχι σας.

Όχι μπάνιο μετά το φαγητό

7. Να μην κολυμπήσετε. Η πέψη είναι μια λειτουργία που από μόνη της καταπονεί αρκετά την καρδιά, αφού απαιτείται μεγάλη συγκέντρωση αίματος στο γαστρεντερικό σύστημα.

Κολυμπώντας αμέσως μετά από ένα γεύμα ή δείπνο επιβαρύνουμε ακόμα περισσότερο την καρδιά και η επαφή με το ψυχρότερο νερό προκαλεί αγγειοσυσπάσεις και σημαντική αναδιάταξη του αιματικού όγκου. Η κολύμβηση μετά το φαγητό αποτελεί σοκ για το καρδιοαγγειακό σύστημα, αυξάνοντας σημαντικά τον κίνδυνο ανακοπής.

Όχι κολύμπι μετά το φαγητό

8. Μην κοιμηθείτε αμέσως. Τα τρόφιμα που τρώμε δεν μπορούν να αφομοιωθούν καλά. Αυτό θα προκαλέσει την εντερική φλεγμονή και προβλήματα στο στομάχι σας.

Μην κοιμάστε αμέσως μετά το φαγητό

9. Το πιο σημαντικό ίσως για το τέλος.. μην ξεχάσετε να πληρώσετε τον λογαριασμό στην περίπτωση που τρώτε σε εστιατόριο…

Μην ξεχάσετε να πληρώσετε το εστιατόριο!