Όταν η Βίκυ συνάντησε τον Σάιμον Μούρ πριν από πέντε χρόνια σε ένα μάθημα νοηματικής γλώσσας, το τελευταίο πράγμα που είχε στο μυαλό της ήταν ότι θα μπορούσε να τον ερωτευτεί. Αλλά τον ερωτεύτηκε, τον παντρεύτηκε και όπως ήταν φυσικό, κάποια στιγμή του έθεσε το θέμα της απόκτησης ενός παιδιού.

Ο Μουρ δεν ήθελε καν να το συζητήσει.. Αλλά, η γυναίκα του κατάφερε και τον έπεισε.

Ο Σάιμον έχει το σύνδρομο Τρίτσερ Κόλλινς, το οποίο σύμφωνα με την Mirror:

“Χαρακτηρίζεται από κρανιοπροσωπικές δυσμορφίες, όπως την απουσία ζυγωματικών.”
Τους έλεγαν να μην κάνουν παιδί για να μην γίνει σαν τον μπαμπά. Αυτοί όμως τους αγνόησαν..
Ο Σάιμον είναι επίσης κωφός και πέρασε μεγάλο μέρος της παιδικής του ηλικίας σε εσωτερικούς χώρους γιατί το εξωτερικό περιβάλλον τον φόβιζε.

Η Βίκυ, η οποία είχε ήδη τρία παιδιά, είχε ακολουθήσει όλες εκείνες τις διαδικασίες που θα την απέτρεπαν να αποκτήσει ακόμη ένα. Γι ‘αυτήν το να κάνει ακόμη ένα παιδί θα έπρεπε να γίνει μόνο μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης (IVF).
Τους έλεγαν να μην κάνουν παιδί για να μην γίνει σαν τον μπαμπά. Αυτοί όμως τους αγνόησαν..
Η ίδια η Βίκη εξηγεί:

«Έπρεπε να περάσει ενάμιση χρόνος πριν αποφασίσουμε καν να προσπαθήσουμε για ένα μωρό. Αν υπήρχε ένα γονιμοποιημένο ωάριο με το γονίδιο TC, όπως ο μπαμπάς του, τότε η κλινική θα το κατέστρεφε αυτόματα, αρνούμενη να συνεχίσει τη διαδικασία. Αλλά ξέραμε ότι ένα μωρό με γονίδιο είναι πολύ καλύτερο από το να μην κάνουμε καθόλου μωρό.
Τους έλεγαν να μην κάνουν παιδί για να μην γίνει σαν τον μπαμπά. Αυτοί όμως τους αγνόησαν..
Θα μπορούσε το παιδί να είχε γεννηθεί με ένα ήσσονος σημασίας πρόβλημα. Θα μπορούσε για παράδειγμα να είχε γεννηθεί κωφό, ή με λίγα προβλήματα στο πρόσωπο. Τελικά, δεν με ένοιαζε αν το μωρό μας είχε το σύνδρομο του Σάιμον, γιατί ο άντρας μου είναι καταπληκτικός”.

Το ζευγάρι όταν το αποφάσισε, πήρε δάνειο από τη μητέρα του Σάιμον για τα έξοδα της εξωσωματικής γονιμοποίησης, και μερικούς μήνες αργότερα απέκτησε ένα κοριτσάκι, την Άλις, η οποία έχει επίσης το σύνδρομο TC.
Τους έλεγαν να μην κάνουν παιδί για να μην γίνει σαν τον μπαμπά. Αυτοί όμως τους αγνόησαν..
Aν και η περίπτωση της Άλις είναι ηπιότερη από ό, τι του πατέρα της, χρειάζεται να χρησιμοποιεί πάντα ακουστικό βαρηκοΐας. Και ενώ το πρόσωπό της είναι μόνο ελαφρώς παραμορφωμένο, έχει μια υψηλή υπερώα, η οποία επηρεάζει πολλές φορές τον τρόπο που τρέφεται. Η μικρούλα Άλις έχει επίσης μια δυσμορφία στα αυτιά της.

Τόσο ο πατέρας όσο και η μικρούλα του κόρη έχουν υποστεί μια ιδιαίτερα σκληρή αντιμετώπιση από όσους τους συναντούν. Ειδικά η μικρή έχει ακούσει πολλές φορές τους άλλους να την αποκαλούν Γκαργκόιλ.

Ανεξάρτητα από την εξωτερική της εμφάνιση όμως η Άλις είναι ένα αξιολάτρευτο 18 μηνών κοριτσάκι.

Σύμφωνα με την Mirror, ο πατέρας της λέει γι ‘αυτήν:

«Ποτέ δεν ήθελα η Άλις να έχει το σύνδρομο TC. Αν και εγώ μεγάλωσα με όλα τα προβλήματα και τις επιπλοκές της ασθένειας μου, ήξερα ότι εκείνη θα μεγαλώσει με ανθρώπους που θα την αγαπούν όπως και αν είναι.

Δεν υπάρχει τίποτα σε αυτόν τον πλανήτη ή σε κάποιον άλλον, τόσο ξεχωριστό, όσο η Άλις. Έχει αλλάξει τη ζωή μου. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι ‘αυτό. Είναι το κοριτσάκι του μπαμπά της και της υπενθυμίζω κάθε μέρα πόσο όμορφη είναι”. 

 

Δείτε το βίντεο: