Το Ακρωτήρι των Δύο Θαλασσών στη Χαλκιδική. Ένας άγνωστος Παράδεισος
Advertisement

Παρότι η πρόσβαση στο σημείο είναι αρκετά δύσκολη, οι επισκέπτες αποζημιώνονται με το πανέμορφο τοπίο και τα πράσινα νερά που βρέχουν το ακρωτήρι

Με παράδεισο μοιάζει, ιδίως από ψηλά, το Ακρωτήριο «Δύο Θάλασσες» στη Σιθωνία, που αποτελεί το νοτιότερο άκρο του μεσαίου ποδιού της Χαλκιδικής.

Advertisement

Παρότι η πρόσβαση στο σημείο είναι αρκετά δύσκολη, οι επισκέπτες αποζημιώνονται με το άγριο, αλλά πανέμορφο τοπίο, και τα πράσινα νερά που βρέχουν το ακρωτήρι.

Σε αυτό μπορείτε να φτάσετε μόνο με αυτοκίνητο (χρειάζεστε τζιπ 4×4) και στη συνέχεια να προχωρήσετε με τα πόδια για περίπου 2,5-3 χλμ.

Δείτε στη συνέχεια το βίντεο που τράβηξε με drone ο χρήστης του Youtube, George Sal ο οποίος αφηγείται και την προσωπική του εμπειρία:

“Δυο λόγια από την προσωπική μου εμπειρία ….

Το Σημείο είναι για περιπετειώδεις ανθρώπους.
Στις 26/5 επισκέφθηκα το μέρος αυτό κ ενώ κατευθυνόμουν κατηφορικά με τα πόδια(πεζοπορία) στο ακρωτήρι, σε κατηφορικό κακοτράχαλο χωματόδρομο ξάφνου μετά από μια στροφή κλειστή ξεπροβάλει μπροστά μου ενας τύπος με αθλητική περιβολή καταϊδρωμένος να τρέχει ανηφορικά. Τα ‘χασα……τότε συνειδητοποίησα πως στην επιστροφή εγώ θα κλάψω με δάκρυ “πικρό” αφού θα με “περιμένει” ανηφόρα τριών χιλιομέτρων. Ο τυπάς ήταν Γάλλος κ καταγοητευμένος απο το πανέμορφο τοπίο με την φυσική κ άγρια ομορφιά του. Αφού με εμψύχωσε κ με παρηγόρησε οτι δεν είναι κουραστική η επιστροφή κ μου ευχήθηκε καλό δρόμο, Εγώ λοιπόν στην επιστροφή βλαστημούσα αυτόν κ εμένα που τον πίστεψα. “Έφτυσα” αίμα κ έκανα αρκετή ώρα να συνέλθω όταν μετά κόπων κ βασάνων κ με πολύ ιδρώτα έφτασα στο σημείο που είχα παρκάρει το όχημα.
….εντάξει όμως το σημείο αυτό, το μαγικό αυτό τοπίο η απίστευτη ομορφιά που αντίκρισα δεν μπορώ να πω πως δεν άξιζε…. Μάλιστα έχω σκοπό να ξαναπάω διότι τα ωραία είναι κ τα δύσκολα….”

Advertisement