Το δώμα στο Μετς με τη φανταστική θέα στην Ακρόπολη
Advertisement

Το δώμα στο Μετς είναι μια υπέροχη προσθήκη που υπογράφεται από το Αρχιτεκτονικού γραφείου Dritsa & Plaini – ARCHITECTURAL BUREAU 3, που ανέλαβε να υλοποιήσει την επέκταση καθ’ ύψος σε παλαιά κατοικία στην περιοχή του Παναθηναϊκού Σταδίου.

Το δώμα στο Μετς με τη φανταστική θέα στην Ακρόπολη

Advertisement

Η προσθήκη του μικρού δώματος στην ταράτσα μίας παλιάς διώροφης οικογενειακής κατοικίας, απαιτούσε προσεκτικό σχεδιασμό ώστε η εκμετάλλευση τόσο της θέας προς την Ακρόπολη, όσο και των λίγων τετραγωνικών (μόλις 40), να αγγίζει το ιδανικό. 

Το δώμα στο Μετς με τη φανταστική θέα στην Ακρόπολη

Ο προσεκτικός σχεδιασμός του χώρου και των ειδικών κατασκευών, τα υλικά, αλλά και η αυστηρή επιλογή των χρωμάτων και των υφών, έδωσε ένα ιδιαίτερο χώρο που δεν εξαντλείται απλώς στην αξιοποίηση της θέας, αλλά συμβάλλει στην δημιουργία ενός άνετου και χαλαρού κλίματος.

Το δώμα στο Μετς με τη φανταστική θέα στην Ακρόπολη Το δώμα στο Μετς με τη φανταστική θέα στην Ακρόπολη Το δώμα στο Μετς με τη φανταστική θέα στην Ακρόπολη Το δώμα στο Μετς με τη φανταστική θέα στην Ακρόπολη Το δώμα στο Μετς με τη φανταστική θέα στην Ακρόπολη Το δώμα στο Μετς με τη φανταστική θέα στην Ακρόπολη Το δώμα στο Μετς με τη φανταστική θέα στην Ακρόπολη Το δώμα στο Μετς με τη φανταστική θέα στην Ακρόπολη

Έργο: Rooftop in Mets
Αρχιτεκτονικό γραφείο: Dritsa & Plaini – ARCHITECTURAL BUREAU 3
Αρχιτέκτονες: Νικολέττα Δρίτσα και Χριστίνα Πλαΐνη
Πολιτικός μηχανικός: Απόστολος Παπάζογλου
Εμβαδόν: 40 τ.μ.
Περιοχή: Μετς, Αθήνα, Αττική
Φωτογράφος: Δημήτρης Κλεάνθης
Πηγή: designhome

Advertisement