Το κτίριο που αλλάζει σχήμα

Έχουμε δει ψηλά κτίρια, έχουμε δει παράξενα κτίρια, αλλά κτίρια που να κινούνται αλλάζοντας ταυτόχρονα το σχήμα τους; Ακούγεται απίστευτο, αλλά όχι με τον αρχιτέκτονα Δρ. Ντέιβιντ Φίσερ.

Ο οραματιστής αρχιτέκτονας είναι ο δημιουργός του πρώτου κτιρίου στον κόσμο που θα μπορεί να κινείται, να προσαρμόζεται από μόνο του στον ήλιο, στον άνεμο, στις καιρικές συνθήκες. Στο κτίριο που ποτέ δεν θα μπορείτε να το δείτε το ίδιο δυο φορές, κάθε όροφος θα έχει την δυνατότητα να περιστρέφεται αυτόνομα αλλάζοντας εξ ολοκλήρου το σχήμα του.

Είναι καταπληκτικό, αλλά θα έχετε την επιλογή του να ξυπνήσετε χαζεύοντας την ανατολή του ηλίου από την κρεβατοκάμαρά σας και το απόγευμα την ώρα του δείπνου να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα πάνω από τον ωκεανό.

Εκτός του ότι θα είναι ένα απίστευτο θαύμα μηχανικής, θα μπορεί να παράγει ενέργεια για το ίδιο αλλά και για αρκετά ακόμη κτίρια, λόγω των ανεμογεννητριών που θα τοποθετηθούν ανάμεσα από κάθε όροφο. Έτσι, στο 80 ορόφων κτίριο θα τοποθετηθούν έως 79 ανεμογεννήτριες, καθιστώντας το ένα αληθινό πράσινο εργοστάσιο.

Το Dynamic Tower στο Ντουμπάι θα είναι 420 μέτρα ψηλό, θα έχει 80 ορόφους, στους οποίους θα υπάρχουν διαμερίσματα που θα κυμαίνονται σε μέγεθος από 124 τ.μ. έως 1.200 τ.μ.

Η κατασκευή υπολογίζονταν από τον Ντέιβιντ Φίσερ να ολοκληρωθεί έως το 2010, ωστόσο οι εργασίες κατασκευής δυο χρόνια μετά δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη.

 

 

Δείτε το υπέροχο κτίριο και σε βίντεο