Το μυστήριο με το φως που εμφανίζεται από το πουθενά

Το σκηνικό του μυστηρίου: Ένας χωματόδρομος που περιβάλλεται από ψηλά δέντρα και παράξενα βράχια, ο οποίος συνδέει το Newton County στη νοτιοδυτική γωνία του Μισούρι, με τις αγροτικές περιοχές της Οκλαχόμα.

Το μυστήριο με το φως που εμφανίζεται από το πουθενάΠρόκειται για το δρόμο E50, περισσότερο γνωστό και ως “Missouri Spook Light” , στον οποίο ένα παράξενο φως που εμφανίζεται από το πουθενά αποτελεί το μεγαλύτερο μυστήριο της περιοχής εδώ και δεκαετίες.

Το μυστηριώδες φως που εμφανίζεται αρκετά συχνά στους πρόποδες των λόφων Όζαρκς μοιάζει σαν να ξεπηδάει από τον δρόμο χωρίς όμως ποτέ κανείς να ξέρει από που προέρχεται. Μάλιστα, τη δεκαετία του 1940 ένα ειδικό σώμα του Αμερικανικού στρατού είχε επιχειρήσει να λύσει το μυστήριο χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα. Σύμφωνα με την αναφορά τους, ήταν ένα “μυστηριώδες φως άγνωστης προέλευσης».

Το «Spook Light», όπως το ονομάζουν οι ντόπιοι εμφανίζεται στο σημείο όπου ο δρόμος αρχίζει να χάνεται μέσα στο δάσος των λόφων Όζαρκς. Μοιάζει με μια λαμπερή σφαίρα στο μέγεθος μιας μπάλας του μπάσκετ που χορεύει στο καπό του αυτοκινήτου σας. Οι ντόπιοι λένε ότι αυτό συμβαίνει πολύ συχνά. Μάλιστα υπάρχουν κάτοικοι της περιοχής που ανέφεραν ότι είδαν το φως να αιωρείται στο κτήμα τους ή ακόμη και στις αυλές τους.

Το μυστήριο με το φως που εμφανίζεται από το πουθενά
Φυσικά, οι θεωρίες για την προέλευσή του είναι ατελείωτες. Σύμφωνα με το τοπικό μύθο, ένα ερωτευμένο ζευγάρι Ινδιάνων κυνηγημένο από τον οργισμένο πατέρα της κοπέλας και τους πολεμιστές του, πήδηξε από ένα βράχο στον ποταμό Spring. Ο άνδρας και γυναίκα έχασαν την ζωή τους από την πτώση στα μανιασμένα νερά του ποταμού αλλά από τότε ο ένας από τους δυο μεταμορφώθηκε σε μια φωτεινή ύπαρξη και ψάχνει κάθε νύχτα την χαμένη αγάπη του.

Το μυστήριο με το φως που εμφανίζεται από το πουθενά
Από τις υπόλοιπες θεωρίες που προσπαθούν να εξηγήσουν το παράξενο φως του Μιζούρι ξεχωρίζουν οι εξωγήινοι, η διαρροή φυσικού αερίου και η αντανάκλαση των φώτων των αυτοκινήτων (που μοιάζει και η πιο πιθανή).

Δείτε το φως στο βίντεο: