Το Ντουμπάι και η Κωνσταντινούπολη μέσα από δύο καταπληκτικά βίντεο Flow Motion

Ο παγκοσμίου φήμης σκηνοθέτης και φωτογράφος, Rob Whitworth, μέσα στο 2015, έχει καταφέρει να ανεβάσει την ιδέα των hyperlapses στο επόμενο επίπεδο, με δύο videos τα οποία παρουσιάζουν το Ντουμπάι και την Κωνσταντινούπολη με έναν τρόπο μοναδικό.

Μέσα από τον φακό της κάμερας του Whitworth, ο θεατής απολαμβάνει μία ξενάγηση των δύο πόλεων, η οποία γίνεται δυνατή χάρη στο ταλέντο και τις νέες τεχνικές λήψεων που αναπτύσσει και ενσωματώνει στα videos του ο Βρετανός σκηνοθέτης.

Το Ντουμπάι και η Κωνσταντινούπολη μέσα από δύο καταπληκτικά βίντεο Flow Motion

Χάρη στο μοναδικό στυλ που προκύπτει από τη ξεχωριστή “ματιά” του, η δουλειά του ταλαντούχου σκηνοθέτη έχει αναγνωριστεί, εξασφαλίζοντας για τον ίδιο βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ και εξαιρετικές κριτικές. Κοιτάζοντας κανείς τα παρακάτω videos, αντιλαμβάνεται τους λόγους.

Μέσα από τον φακό του Whitworth, κάνουμε φαινομενικά αδύνατα άλματα από το έδαφος, στην κορυφή κτιρίων και αεροπλάνα και πάλι πίσω, ζουμάρουμε σε απίθανες γωνίες και οπτικές, και πιάνουμε τον “παλμό” των πόλεων. Επιλέξτε ανάλυση 4Κ και ταξιδέψτε.

 

Σκοπός του video είναι η προώθηση και η ανάδειξη κάθε πτυχής της Κωνσταντινούπολης στο παγκόσμιο κοινό, ως βασικού κόμβου της Turkish Airlines (χορηγός της δουλειάς), και παγκόσμιου κόμβου οπτικής πανδαισίας. Παρουσιάζει ξεχωριστές ιστορικές, πολιτιστικές και κοινωνικές πτυχές της Πόλης, οι οποίες στο σύνολό τους προσελκύουν την προσοχή του παγκόσμιου κοινού, παροτρύνοντάς το να την επισκεφθεί.