Το παν είναι ο άνθρωπος σου να σ’ εμψυχώνει
Advertisement

Εκεί που κάθεσαι αμέριμνος, σκεπτικός, δίχως να ξέρεις πώς να διαχειριστείς ορισμένα γεγονότα που σε προβληματίζουν, μία αγκαλιά σε κάνει καλά· μη ρωτάς πολλά, ούτε κι εγώ ξέρω πώς συμβαίνει. Το μόνο που ξέρω είναι ότι η αγκαλιά που έρχεται απ’ τον σωστό άνθρωπο την κατάλληλη στιγμή -ίσως και κάθε στιγμή- είναι ό,τι καλύτερο για να ηρεμήσεις όταν το έχεις πραγματικά ανάγκη.

Μια καλή κουβέντα που θα αναπτερώσει το χαμένο σου ηθικό, ένα κομπλιμέντο που θα τονώσει την αυτοπεποίθησή σου. Χρειάζεσαι κάτι άλλο; Αγάπη απεριόριστη – δίχως να ζητά ανταλλάγματα. Έτσι αισθάνεσαι καλά, νιώθεις όμορφα κι είσαι αν μη τι άλλο γοητευμένος, δεν είναι κακό να το παραδεχτείς. Θυμήσου· το παν είναι ο άνθρωπός σου να σ’ εμψυχώνει.

Advertisement

Μην μπερδεύεις τα πράγματα· δε χρειάζεται να παρακαλάς για τα όμορφα λόγια του ανθρώπου που σε αγαπά. Αν το κάνεις, τότε αυτό δεν αποτελεί εμψύχωση αλλά λύπηση. Ίσως σε κάνει να αισθανθείς χειρότερα η όλη κατάσταση. Πρέπει τα όμορφα λόγια να βγαίνουν φυσικά, σαν μία θεατρική παράσταση που σε ταξιδεύει. Τα καλύτερα έργα δε γράφτηκαν κατά παραγγελία, μην το ξεχνάς. Ο άνθρωπός σου θα βρει την έμπνευση σε εσένα για να στα πει.

Αν είναι απαραίτητο να δώσεις εσύ το έναυσμα, τότε το όλο έργο θα στεφθεί με αποτυχία. Και το χειρότερο είναι ότι οι ελλείψεις δε θα παρατηρηθούν μονάχα στο σενάριο αλλά – κυρίως- στην ηθοποιία. Ο τραγικός μονόλογος εμψύχωσης δε θα έχει καμία επίδραση πάνω σου. Αντιθέτως, θα καταλάβεις την παρακμή του κακού θεάτρου. Κι ίσως επιλέξεις να μη δεις άλλη παράσταση του ίδιου ηθοποιού.

Η ζωή μας είναι σαν το θέατρο· διαλέγουμε ηθοποιούς που -σε συνεργασία με εμάς- θα παίξουν τον ρόλο τους στη ζωή μας. Γι’ αυτό φρόντισε να διαλέξεις προσεκτικά το θίασό σου. Ο άνθρωπος που θα αποκαλείς «δικό σου» θα παίξει έναν απ’ τους πιο σημαντικούς ρόλους, ένα ρόλο πρωταγωνιστικό, επομένως να είσαι ακόμη πιο προσεκτικός στην επιλογή σου.

Διότι, όταν δε θα αισθάνεσαι καλά, σε εκείνον θα ανατρέχεις. Αυτός θα έχει τη μαγική δύναμη να σε ηρεμεί και να σε υποστηρίζει σε ό,τι κι αν επιλέξεις να κάνεις. Είναι πολύ σημαντικό να σε υποστηρίζει ακόμη κι αν ξέρει -ή του λέει το ένστικτό του- ότι κάνεις λανθασμένες επιλογές, εκείνος οφείλει να σε στηρίζει. Κι αν πέσεις, να σου δώσει, με όλη την καλή θέληση, το χέρι του για να σηκωθείς.

Θέλει να σε βλέπει χαρούμενο κι είναι έτοιμος να σου προσφέρει τα πάντα για να σε δει ευτυχισμένο. Κι όταν είσαι λυπημένος, είναι κι εκείνος. Δε σε αφήνει να ξεπεράσεις τίποτε μόνος. Είναι διαθέσιμος να σου προσφέρει την αγάπη και την υποστήριξή του όποτε τη ζητήσεις. Και το σπουδαιότερο, δίχως κανένα αντάλλαγμα. Μονάχα γνωρίζοντας ότι κατέχει μια θέση στην καρδιά σου.

Μια καλή κουβέντα, μερικές -δήθεν τυχαίες- αγκαλιές , δυο φιλιά· αυτή είναι η εμψύχωση που χρειαζόμαστε. Ούτε τον ουρανό με τ’ άστρα έχουν ανάγκη οι άνθρωποι ούτε εκατομμύρια για να είναι ευτυχισμένοι. Κι αν το ξανάπαμε, ας το ξαναπούμε: Το παν είναι ο άνθρωπός σου να σ’ εμψυχώνει και να σε αγαπά.

Θάνος Κουλουβάκης

Πηγή: pillowfights.gr

Advertisement