Το πιο πρωτότυπο γήπεδο ποδοσφαίρου!

Τα τελευταία χρόνια η φαντασία σε ότι έχει να κάνει με τις κατασκευές ποδοσφαιρικών γηπέδων, βλέπουμε ότι όλο και καλπάζει. Αποτέλεσμα αυτού είναι να βλέπουμε γήπεδα μέσα στην θάλασσα, πλωτά, πάνω σε ουρανοξύστες και όπου αλλού φανταστεί ο ανθρώπινος νους.

Πλέον όμως μπαίνουν και άλλα δεδομένα διότι, στην πόλη Al Ain του Άμπου Ντάμπι, ένα πρωτότυπο γήπεδο ποδοσφαίρου προετοιμάζεται από τους MZ Architects, οι οποίοι σχεδίασαν μια δομή απόλυτα προσαρμοσμένη στο ερημικό τοπίο.

Το πιο πρωτότυπο γήπεδο ποδοσφαίρου!

Το γήπεδο, έκτασης 200.000 τετραγωνικών μέτρων, δεσπόζει στο κέντρο του βουνού Jebel Hafeet και μοιάζει βυθισμένο στην άμμο. «Αναγνωρίζοντας την επιβλητικότητα αλλά και το δυναμισμό του τοπίου της περιοχής, το γήπεδο έπρεπε να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του περιβάλλοντος χώρου και σε καμία περίπτωση να μην τον προσπερνά. Ο σχεδιασμός συνδυάζει την αρχιτεκτονική και το τοπίο, θολώνοντας τα όρια του δομημένου και του φυσικού, δημιουργώντας έναν χώρο που επιτρέπει στον επισκέπτη να αλληλεπιδρά τόσο με την έρημο όσο και με τη δραστηριότητα μέσα στο γήπεδο», αναφέρουν οι σχεδιαστές.

Το πιο πρωτότυπο γήπεδο ποδοσφαίρου!

Εμπνευσμένο από τα αμφιθέατρα της ελληνικής αρχαιότητας, ο σχεδιασμός σέβεται απόλυτα την άγονη ομορφιά της ερήμου και ενσωματώνει πλήρως μια μοντέρνα δομή, επιτυγχάνοντας να μην ξεχωρίζει καν στον ορίζοντα. «Για το λόγο αυτό επιλέξαμε και τη βύθιση του γηπέδου έτσι ώστε να γίνεται ένα με την επιφάνεια της άμμου και των βράχων», επεξηγούν οι ίδιοι.

Το πιο πρωτότυπο γήπεδο ποδοσφαίρου!

 

Το πιο πρωτότυπο γήπεδο ποδοσφαίρου!

via