Το τούνελ στη Ρόδο που σε μεταφέρει σε μια.. άλλη διάσταση!
Advertisement

Σε ένα τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς, σε έναν επίγειο παράδεισο συναντά κανείς την περιοχή «Επτά Πηγές».

Ένας μικρός παράδεισος στο κέντρο του νησιού με την καταπράσινη φύση, τα αιωνόβια πλατάνια και τα άφθονα τρεχούμενα νερά να δημιουργούν ένα καταφύγιο δροσιάς και ξεκούρασης για τους περιηγητές του νησιού της Ρόδου.

Advertisement

Η περιοχή πήρε το όνομά της από τις φυσικές πηγές που αναβλύζουν σε επτά σημεία.

Το νερό μέσω μιας σήραγγας καταλήγει σε μια μικρή λίμνη , που σχηματίζεται με την βοήθεια ενός φράγματος.

Η λίμνη αυτή έχει μήκος 200 μ. περίπου και πλάτος που κυμαίνεται από 10 έως 50 μ., ενώ το βάθος της είναι από 1 έως 8 μέτρα.

Το τούνελ στη Ρόδο που σε μεταφέρει σε μια.. άλλη διάσταση!

Η λίμνη των Επτά Πηγών αποτελεί το μοναδικό χώρο στη Ρόδο που μπορεί κανείς να κάνει μπάνιο σε γλυκό νερό και να απολαύσει τη δροσιά του τρεχάμενου νερού και του δάσους που περιβάλει τη λίμνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα νερά αυτά ζει το σπάνιο είδος ψαριού “Γκιζάνι”, ενώ στην ευρύτερη περιοχή ζουν παγώνια, πάπιες, χήνες, χελώνες, χέλια και καβούρια.

Η σήραγγα έχει βάθος 13 μέτρα, μήκος 150 μέτρα και στο μέσο της περίπου υπάρχει ένα πηγάδι το οποίο χρησιμεύει ως φωταγωγός και αεραγωγός.

Το σημείο είναι τόσο πολύ στενό που οι επισκέπτες συνεννοούνται μεταξύ τους για την είσοδο και την έξοδο τους καθώς το σημείο είναι τόσο στενό που δεν χωρά και τα δύο ρεύματα επισκεπτών.

Περνώντας κανείς μέσα από τη σήραγγα και περπατώντας μέσα στο νερό, νοιώθει να βρίσκεται σε μια άλλη διάσταση, εμπειρία που μένει σε κάθε επισκέπτη αξέχαστη.

Δείτε το βίντεο:

Advertisement