Τον γύρο του κόσμου κάνει το βίντεο με το «θαλάσσιο τέρας» που ξεβράστηκε αυτή την εβδομάδα στη Νοτιοανατολική Ασία. Όπως φαίνεται, το νεκρό ζώο φορτώνεται σε ένα φορτηγό, ενώ στο σημείο έχει συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου για να δει από κοντά το περίεργο πλάσμα.

dinfo.gr - Το τρομακτικό «Θαλάσσιο τέρας» που ξεβράστηκε στο Βιετνάμ
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Daily Star, πολλοί σχολίασαν κάτω από το video πως πρόκειται για συγγενή του τέρατος του Λοχ Νες, ενώ άλλοι υποστήριξαν πως το γιγάντιο πλάσμα κατέφθασε από το διάστημα. Αν και πολλά από τα σενάρια σίγουρα εξάρουν τη φαντασία, στην πραγματικότητα το πιθανότερο είναι πως πρόκειται για φάλαινα, ενδεχομένως γαλάζια φάλαινα.

Λέγεται ότι οι ψαράδες στο Βιετνάμ λατρεύουν τις φάλαινες επειδή φέρνουν καλή τύχη και ασφάλεια στις οικογένειές τους. Μάλιστα το 2010 τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως μια νεκρή φάλαινα βάρους 15 τόνων κηδεύτηκε με βασιλικές τιμές.

Πάνω από 30 άνθρωποι με δέκα σκάφη τράβηξαν στην ακτή το άψυχο σώμα της φάλαινας που έπλεε στον ποταμό Cai Cung. Στην κηδεία παρευρέθηκαν περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι που τίμησαν το νεκρό ζώο. Σημειώνεται πάντως ότι η εφημερίδα Irish Independent υποστηρίζει πως η φάλαινα δεν ξεβράστηκε στο Βιετνάμ αλλά στην Καμπότζη, επικαλούμενη σχόλια χρηστών στο Διαδίκτυο.

 

via