Το χωριό της Τήνου που θυμίζει έργο τέχνης

Είναι το μεγαλύτερο χωριό της Τήνου, έχει ανακηρυχθεί παραδοσιακός οικισμός και αποτελεί μία από τις πιο όμορφες και γραφικές γωνιές των Κυκλάδων.

Είναι ο Πύργος, που οφείλει το όνομά του στον βενετσιάνικο πύργο που χτίστηκε τον 16ο αι. για την άμυνα της περιοχής.

Το χωριό κατά τον 18ο και 19ο αιώνα γνώρισε μεγάλη ακμή, με τη ναυτιλία και τη μαρμαοτεχνία. Άλλωστε, ο Πύργος είναι φημισμένος για τη μακρά του παράδοσή του στην τέχνη του μαρμάρου, ενώ ανέδειξε και κορυφαίους Έλληνες καλλιτέχνες, όπως ο Γιαννούλης Χαλεπάς, ο Δημήτριος Φιλιππότης, ο Γιάννης Βούλγαρης, ο Νικηφόρος Λύτρας. Επίσης, στο χωριό λειτουργούν εργαστήρια μαρμαροτεχνίας, γκαλερί αλλά και η Σχολή Καλών Τεχνών του Πύργου που συνεχίζει την παράδοση του μαρμάρου.

Το χωριό της Τήνου χαρακτηρίζεται από πολλούς και ως ένα μεγάλο μουσείο, μιας και τα μουσεία που διαθέτει είναι ιδιαίτερα αξιόλογα και αξίζει κανείς να επισκεφτεί. Όπως για παράδειγμα, το σπίτι του Χαλεπά, που διατηρείται ανέπαφο. Αλλά και το Μουσείο Πανορμιτών Καλλιτεχνών, που συγκεντρώνει έργα σπουδαίων καλλιτεχνών της περιοχής.

Η αγάπη για την Τέχνη, το μεράκι, αλλά και το ταλέντο αντικατοπτρίζονται σε κάθε χωριά του Πύργου. Η περιπλάνηση στα καλντερίμια του είναι μία μοναδική εμπειρία για τον επισκέπτη, καθώς θα θαυμάσει την αρχιτεκτονική του χωριού, αλλά και την τέχνη του μαρμάρου σε όλο της το μεγαλείο και σε κάθε έκφανσή της.

View this post on Instagram

. . آدم هایِ بی معرفتی هستیم ! زود برایِ هم تکراری می شویم زود از هم خسته می شویم . انگار عاشق شدن را یادمان نداده اند پایِ حرف ماندن را ، وفاداری را ؛ یادمان نداده اند . اولش برای به دست آوردنِ هم ، به هر دری می زنیم به هم که رسیدیم ؛ مقایسه می کنیم ، دنبالِ عیب هایِ هم می گردیم ، و راحت از هم سیر می شویم . انصافا که آدم هایِ بی اراده و سر درگمی هستیم ، به حرف و قول هایمان هیچ اعتباری نیست . ما یک مشت بازنده ایم که انتقامِ نداشته هایمان را ؛ از رابطه ها و آدم هایِ بی گناه می گیریم…. . #نرگس_صرافیان_طوفان .. . . 📥 #تبلیغات_ارزان ===>>دایرکت📥 🆔@beautifulllll_places 🆔@beautifulllll_places 🆔@beautifulllll_places . 🚯 #نه_به_زباله_در_طبيعت 🚯 استفاده از عکسها و مطالب برای شما دوستان عزیز آزاده…💚 ———————————–>>>>>>——————- #آرامش #طبیعت #توریست #سفر #گردشگری #طبیعت_بکر #páros #تبلیغات_تور #تبلیغات_ارزان #تبلیغات_دایرکت #شمال #تبلیغات_پربازدید #تبلیغات_ارزان_دایرکت #تبلیغ #Greece #تبلیغات_گردشگری #تبلیغات_ارزان_پربازده #beautiful #تبليغ_ارزان #تور #italy ———————————–>>>>>>——————-

A post shared by تبلیغات ارزان (@beautifulllll_places) on