Το ωραιότερο εμπορικό κέντρο του κόσμου μόλις άνοιξε στη Βενετία σε ένα υπέροχο παλάτσο!
Advertisement

Η Βενετία έχει ένα νέο κόσμημα. Ένα ολοκαίνουργιο εμπορικό κέντρο σε ένα υπέροχο παλάτσο…

#FondacoDeiTedeschi by #OMA in #Venice 🏛 #Italy #Architecture #Retail #DepartmentStores #Escalators 🍭 #OfficeForMetropolitanArchitecture

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Little Saltamontes _ LDN (@juanjovaldi) στις

Advertisement

Το Fondaco dei Tedeschi, κοντά στη γέφυρα Ριάλτο, από την πλευρά της πλατείας του Αγίου Μάρκου, το οποίο οι Βενετσιάνοι για χρόνια ήξεραν ως «Ταχυδρομείο», ανακαινίστηκε και μετατράπηκε σε ένα πολυτελές εμπορικό αλλά και πολιτιστικό κέντρο.

yesterday at fondaco opening party #fondacodeitedeschi #venice #omapostoccupancy #nomorepurplelightsplease @oma.eu

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Ippolito Pestellini Laparelli (@ippopeste) στις

Το κτίριο, όπως αναφέρει το ιταλικό Ansa, ανήκει στη Βenetton, αλλά πλέον τη διαχείριση του έχει αναλάβει η DFS, θυγατρική του κολοσσού LVMH.

👀😮🎉💰💰💰💰

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης maurotommasin (@maurotommasin) στις

Τα εγκαίνιά του έγιναν την περασμένη Παρασκευή και από το προηγούμενο Σάββατο οι Βενετσιάνοι και όχι μόνο εξερευνούν αυτόν τον υπέροχο χώρο. Στο εμπορικό υπάρχουν καταστήματα πολυτελών οίκων γεμάτα ρούχα, παπούτσια, τσάντες και λοιπά αξεσουάρ, αλλά και γκουρμέ λιχουδιές. Ο τελευταίος όροφος του κτιρίου είναι αποκλειστικά αφιερωμένος στον πολιτισμό και στην τέχνη.

Οι αρχιτέκτονες που ανέλαβαν την ανακαίνιση του κτιρίου -το οποίο χρονολογείται από τον 13ο αιώνα- σεβάστηκαν την αρχιτεκτονική του αλλά απέφυγαν τη νοσταλγία, με το τελικό αποτέλεσμα να σέβεται μεν το παρελθόν, αλλά να κοιτά προς το μέλλον. Σε αυτό βοήθησαν αρχιτεκτονικά στοιχεία όπως η κόκκινη κυλιόμενη σκάλα, καθώς και άλλα στοιχεία σύγχρονης αρχιτεκτονικής.

RED is not a colour

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Olympia (@olympia_sim) στις

Το υπέροχο αυτό κτίριο έχει και εσωτερική αυλή, η οποία ανακατασκευάστηκε και αυτή με σεβασμό και η οποία θα χρησιμοποιείται και για εκδηλώσεις του δήμου της Βενετίας, μιας και στόχος ήταν το κτίριο να ανακαινιστεί και να είναι ανοιχτό στους πολίτες. Είτε μπαίνουν να χαζέψουν στα μαγαζιά και να ψωνίσουν ή όχι, είτε πηγαίνουν να παρακολουθήσουν κάποια εκδήλωση.

«Είμαι χαρούμενος που ηγήθηκα αυτού του πρότζεκτ και ανακαινίσαμε ένα κτίριο σεβόμενοι τις ρίζες του. Η εταιρεία μας ήθελε να δημιουργήσει μια αγορά στην καρδιά της παλιάς Ευρώπης και αρπάξαμε την ευκαιρία να το φτιάξουμε στην ομορφότερη χώρα της ηπείρου και στην ομορφότερη πόλη της Ιταλίας» ανέφερε ο αναπληρωτής πρόεδρος της DFS Italia Ρομπέρτο Μενεγκάσο, μιλώντας στο Αnsa.

🛍

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Gaia Collauto (@gaia_collauto) στις

Η ιστορία του Fondaco dei Tedeschi

Το παλάτσο χτίστηκε τον 13ο αιώνα και αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως αποθήκη, γραφείο και χώρος διαμονής των Γερμανών εμπόρων της πόλης. Ωστόσο μερικά χρόνια αργότερα καταστράφηκε από πυρκαγιά και ανακαινίστηκε δυο φορές. Στη σημερινή του μορφή ουσιαστικά ξαναχτίστηκε το 1506 και μετατράπηκε σε τελωνείο. Οι πιο σύγχρονες αρχιτεκτονικές επεμβάσεις έγιναν το 1930 και στέγασε το ταχυδρομείο της πόλης.

#fontegodeitedeschi#venezia

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης GiuliaMaida (@giuliamaida) στις

Il tempo è gratis ma è senza prezzo. Non puoi possederlo ma puoi usarlo. Non puoi conservarlo ma puoi spenderlo. Una volta che l’hai perso non puoi più averlo indietro. (Harvey MacKay)

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Venezia✈️Malaga_andalucia (@mas_cristante) στις

#fontegodeitedeschi #fdt #fontego #dei #tedeschi #new #luxury #mall #centre #Venice #venezia #Italy #Italia #fashion #shop #moda #design #architecture #decoration

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης ⭕️〽️Art© (@omarawada) στις

worth the 7 years of restoration #storeforstudents #historyofartstudent #historyofartinvenice

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Isabel Stark (@isabelstarr) στις

#architecture #architectureperspective #fondacodeitedeschi #gold #omaview

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Sergio Balestrieri Spadon (@sebalestrieri) στις

Advertisement