ΑΠΕ-ΜΠΕ
Advertisement

Μπαίνοντας στην παιδιατρική κλινική του γενικού νοσοκομείου Ξάνθης νιώθεις ότι βρίσκεσαι στον όμορφο κόσμο ενός παραμυθιού! Τεράστιοι ελέφαντες, αερόστατα, πανέμορφα φλαμίνγκο, παιχνιδιάρες μαϊμούδες στολίζουν τους μέχρι πρότινος άψυχους τοίχους κλινικής και διαδρόμων.

Όλα ξεκίνησαν χάρη στην πρωτοβουλία της διοίκησης του νοσοκομείου αλλά και στην εθελοντική εργασία τριών γυναικών.

Advertisement
xanthinea.gr

«Όλα ξεκίνησαν όταν αποφασίσαμε να ανακαινίσουμε την παιδιατρική κλινική. Τότε, μαζί με όλες τις εργασίες συντήρησης και εξωραϊσμού της πτέρυγας θελήσαμε να βάλουμε λίγο περισσότερο χρώμα ώστε να νιώθουν όμορφα οι μικροί ασθενείς μας. Έτσι, κινήσαμε τη διαδικασία να βρούμε ντόπιους καλλιτέχνες που θα εργάζονταν εθελοντικά σε αυτήν την προσπάθεια. Η ανταπόκριση που υπήρξε ήταν συγκινητική» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η διοικήτρια του νοσοκομείου Ελένη Ροφαέλα.

 ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Τρεις κυρίες που ασχολούνται επαγγελματικά και ερασιτεχνικά με τη ζωγραφική και γενικότερα την τέχνη», συνεχίζει η κ. Ροφαέλα, «πρόσφεραν τον χρόνο τους και την καλή τους διάθεση για να αλλάξει η συνολική εικόνα της κλινικής.

 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η διοίκηση του νοσοκομείου ανέλαβε την δαπάνη των χρωμάτων και όλων των άλλων απαραίτητων υλικών και το αποτέλεσμά νομίζω πως δικαιώνει όλους. Είναι πραγματικά πολύ όμορφο και αξίζουν συγχαρητήρια στις κυρίες που αφιέρωσαν χρόνο και κόπιασαν για να δημιουργήσουν κάτι τόσο ξεχωριστό».

xanthinea.gr

Μέχρι το τέλος τους μήνα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες ανακαίνισης της παιδιατρικής κλινικής, όπως και ο ζωγραφικός διάκοσμος των χώρων, που από την πρώτη μάτια έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις μικρών και μεγάλων.

xanthinea.gr

Μάλιστα, οι μικροί ασθενείς που αυτή την περίοδο λόγω της εποχικής γρίπης και των ιώσεων επισκέπτονται ή νοσηλεύονται στην κλινική, διασκεδάζουν βλέποντας στους τοίχους άγρια ζώα, αγαπημένους τους ήρωες, παιδικά παιχνίδια, όλα πλημμυρισμένα με πολύ χρώμα.

xanthinea.gr

Οι κυρίες Natalie Micallef, Ελένη Ψωμαδοπούλου και Βίκυ Σαρρή είναι οι τρεις γυναίκες που με τα πινέλα τους, την έμπνευση και την φαντασία τους μεταμόρφωσαν κυριολεκτικά τους τοίχους της παιδιατρικής κλινικής.

 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η κ. Micallef ανέλαβε τον ζωγραφικό διάκοσμο των διαδρόμων, η κ. Ψωμαδοπούλου τον παιδότοπο της κλινικής και η κ. Σαρρή τους θαλάμους νοσηλείας των μικρών παιδιών.

xanthinea.gr

Η Nats Micallef ανέβασε φωτογραφίες στον προσωπικό της λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης  από την εξαιρετική δουλειά της σχολιάζοντας:

«Είμαι μια από τους καλλιτέχνες που ζωγραφίζουν εθελοντικά τοιχογραφίες στην παιδιατρική κλινική του γενικού νοσοκομείου Ξάνθης. Ως φιλόζωος γεμίζω τους τοίχους με διάφορα είδη ζώων. Αυτό είναι το τμήμα που αναφέρεται στα ζώα της ζούγκλας. Υπάρχουν πολλά περισσότερα ζώα για να δείτε».

Advertisement