Advertisement

Οι καλύτερες τρομακτικές ιστορίες είναι συνήθως εκείνες που τελειώνουν με τη φράση “ …Και είναι αληθινή ιστορία!” Στο πνεύμα, λοιπόν, του Halloween, βρήκαμε τέσσερις από τους πιο ανατριχιαστικούς αστικούς μύθους βασισμένους σε αληθινά γεγονότα, που αποδεικνύουν ότι τίποτα δεν είναι πιο τρομακτικό από την πραγματική ζωή.

 

Advertisement
1. Το πτώμα κάτω από το στρώμα σου

dinfo.gr - Τρομακτικοί αστικοί μύθοι που τυχαίνει να είναι αληθινοί

Ο μύθος: Ένα ζευγάρι νοικιάζει ένα δωμάτιο ξενοδοχείου το οποίο μυρίζει πολύ έντονα και άσχημα. Και αφού είχαν ανεχτεί για ολόκληρο το βράδυ την απαίσια μυρωδιά, το επόμενο πρωί το ζευγάρι αποφάσισε να παραπονεθεί στο προσωπικό του ξενοδοχείου. Εξετάζοντας το δωμάτιο, ο υπεύθυνος του ξενοδοχείου συνειδητοποίησε ότι η μυρωδιά έρχεται από το κρεββάτι.

Ήδη φαντάζεστε ότι αυτή η ιστορία δεν θα έχει καλό τέλος. Ίσως και να ελπίζετε ότι η άσχημη μυρωδιά οφείλεται στον σκύλο κάποιου προηγούμενου επισκέπτη που έχει αφοδεύσει κάτω από το κρεββάτι. Αλλά όχι. Ο υπεύθυνος σήκωσε το στρώμα και ανακάλυψε ότι το ζευγάρι είχε περάσει τη νύχτα του πάνω από το αποσυντεθειμένο πτώμα ενός κοριτσιού το οποίο κάποιος είχε κρύψει μέσα στο υπόστρωμα του κρεβατιού.

Η πραγματικότητα: Αυτό έχει όντως συμβεί στο Las Vegas της Νεβάδα. Παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί επίσης στο Kansas City του Missouri και το Atlantic City του New Jersey, καθώς επίσης και στη Florida και την California. Γενικά, απ’ότι φαίνεται, το στρώμα και το υπόστρωμα του κρεβατιού είναι αρκετά δημοφιλής προορισμός για τους πρόσφατα αποθανόντες στην Αμερική.

Το πιο περίεργο, ωστόσο δεν είναι ότι οι δολοφόνοι δεν είναι αρκετά δημιουργικοί ώστε να σκεφτούν μια καλύτερη κρυψώνα για το θύμα τους, αλλά ότι σχεδόν σε όλες τις καταγεγραμμένες ιστορίες πτώματος μέσα στο στρώμα οι ένοικοι των δωματίων περίμεναν όλο το βράδυ πριν τελικά αποφασίσουν να κάνουν τα παράπονά τους στον υπεύθυνο για τη μυρωδιά θανάτου που δέσποζε μέσα στο δωμάτιο.

 

2. Η μούμια του λούνα παρκ

dinfo.gr - Τρομακτικοί αστικοί μύθοι που τυχαίνει να είναι αληθινοί

Ο μύθος: Η κούκλα στο καρναβάλι δεν ήταν φτιαγμένη από τον συνηθισμένο συνδυασμό χαρτιού και πλαστικού, αλλά από ανθρώπινη σάρκα και οστά. Όλα τα παιδάκια στο “Στοιχειωμένο Σπίτι” άγγιζαν και χασκογελούσαν με ένα αληθινό, μουμιοποιημένο πτώμα.

Η πραγματικότητα: Το 1976, η ομάδα παραγωγής της σειράς The Six Million Dollar Man ξεκίνησε να γυρνάει ένα επεισόδιο μέσα στο “Στοιχειωμένο Σπίτι” του Nu-Pike Amusement Park στο Long Beach της California. Στην προσπάθειά τους να μετακινήσουν μια από τις κρεμασμένες κούκλες, της έβγαλαν κατά λάθος το ένα χέρι, και συνειδητοποίησαν ότι πρόκειται για πραγματικό άνθρωπο και όχι για κούκλα.

Η ιστορία περιπλέκεται ακόμα περισσότερο όταν ανακαλύπτουν ότι το πτώμα ήταν ο διαβόητος – τότε – εγκληματίας Elmer McCurdy, ο οποίος είχε σκοτωθεί το 1911, μετά από συμπλοκή που ακολούθησε τη ληστεία ενός τρένου.

Ο υπάλληλος του γραφείου τελετών που είχε ταριχεύσει τον McCurdy ήταν τόσο περήφανος για τη δουλειά του, που αρχικά είχε εκθέσει το μουμιοποιημένο σώμα του δεύτερου μέσα στο γραφείο τελετών σαν δείγμα της δουλειάς που έκαναν. Στη συνέχεια η μούμια πωλήθηκε για ατραξιόν σε τσίρκα και καρναβάλια, όπου για να τη δουν οι παρευρισκόμενοι έπρεπε να τοποθετήσουν 5 σεντς μέσα στο στόμα της …Τώρα το πως ακριβώς οι ιδιοκτήτες της έβγαζαν τα χρήματα από εκεί είναι καλύτερα να το αφήσουμε στην φαντασία …

 

3. Μια ιδιαίτερα ρεαλιστική διακόσμηση

dinfo.gr - Τρομακτικοί αστικοί μύθοι που τυχαίνει να είναι αληθινοί

Ο μύθος: Η κρεμασμένη γυναίκα που νομίζαμε ότι είναι ένα πολύ ρεαλιστικά φτιαγμένο διακοσμητικό για τη γιορτή του Halloween, είναι στην πραγματικότητα μια αληθινή αυτοκτονία.

Η πραγματικότητα: Το βράδυ της 26ης Οκτωβρίου 2005, στην κωμόπολη Frederica του Delaware των Ηνωμένων Πολιτειών, μια 42χρονη γυναίκα κρεμάστηκε από ένα δέντρο κοντά σε έναν κεντρικό δρόμο. Το σώμα της απαγχονισμένης γυναίκας παρέμεινε εκεί ολόκληρο το βράδυ και για το μεγαλύτερο μέρος της επόμενης ημέρας, καθώς οι περαστικοί θεώρησαν ότι επρόκειτο για ένα από τα τρομακτικά διακοσμητικά του δήμου για το Halloween.

 

4. Θαμμένος ζωντανός

dinfo.gr - Τρομακτικοί αστικοί μύθοι που τυχαίνει να είναι αληθινοί

Ο μύθος: Γρατζουνιές και άλλα σημάδια προσπάθειας για απόδραση ανακαλύφθηκαν στο εσωτερικό ενός φέρετρου μαρτυρούν ότι ο άνθρωπος που θάφτηκε μέσα σε αυτό δεν ήταν ακόμα νεκρός.

Η πραγματικότητα: Όχι απλά έχει συμβεί, αλλά μάλιστα συνέβαινε και αρκετά τακτικά. Στα τέλη του 19ου αιώνα, ο William Tebb προσπάθησε να καταγράψει όλες τις περιπτώσεις πρόωρης ταφής με βάση τις ιατρικές πηγές της εποχής. Κατάφερε να βρει 219 περιπτώσεις παρολίγον πρόωρης ταφής, 149 περιπτώσεις όπου όντως είχε γίνει πρόωρη ταφή, και καμιά δεκαριά περιπτώσεις όπου είχε ξεκινήσει η διαδικασία της ταρίχευσης ή της νεκροτομής χωρίς το σώμα να είναι ακόμα νεκρό.

Μάλιστα, η ανησυχία του να θαφτεί κάποιος ζωντανός ήταν τόσο μεγάλη, που πολλοί άνθρωποι κατέφευγαν σε λύσεις όπως “φέρετρα ασφαλείας”, τα οποία επέτρεπαν σε εκείνους που ήταν μέσα να κάνουν σινιάλο στους απέξω, τραβώντας ένα σχοινί που ήταν δεμένο σε ένα καμπανάκι.

Ευτυχώς ή δυστυχώς η μόδα με τα φέρετρα ασφαλείας δεν κράτησε πολύ, οπότε αν τύχει να περνάτε από ένα νεκροταφείο και ακούσετε καμπανάκια να χτυπάνε και κάποιον να σας φωνάζει από το υπερπέραν, καλό θα ήταν να ειδοποιήσετε να φέρει ένα φτυάρι.

pathfinder

Advertisement