Με την ελπίδα να διαδώσει την ιδέα ότι υπάρχει “ένας δολοφόνος στο ψυγείο σας”, η blogger Rhonda Gessner, μοιράζεται την απίστευτη ιστορία μιας γυναίκας.

Δεκατέσσερα χρόνια πριν η συγκεκριμένη γυναίκα ήταν πολύ άρρωστη. Υπέφερε από σπασμούς στο στομάχι και βασανιστικούς πόνους. Ακόμη και το περπάτημα της έμοιαζε ως “αγγαρεία”.
Ήταν άρρωστη για χρόνια με βασανιστικούς πόνους. Ώσπου η αδελφή της τη ρώτησε τι έπινε.
Λιγότερο από ένα χρόνο αργότερα, τον Μάρτιο του 2002, η γυναίκα είχε υποστεί αρκετές βιοψίες ιστού και μυών. Οι γιατροί της είχαν δώσει να παίρνει 24 συνταγογραφούμενα φάρμακα, αλλά και πάλι, δεν ήξεραν ποια ήταν η αιτία που της προκαλούσε τους πόνους. Δεν είχαν ιδέα ποιο ήταν το πρόβλημα της.

    “Απλά ήξερε ότι πέθαινε”.

Κάπου τότε άρχισε να κάνει σχέδια. Έγραψε όλη της την περιουσία στην μεγαλύτερη κόρη της με την οδηγία να φροντίσει όλα της τα παιδιά – μικρά και μεγάλα – και προγραμμάτισε το “τελευταίο αντίο” με όλη την οικογένεια, για τις 22 Μαρτίου.

Σύμφωνα με την Rhonda Gessner, τρεις ημέρες πριν η γυναίκα ξεκινήσει το τελευταίο μέρος του ταξιδιού της, τα νέα αποτελέσματα των εξετάσεων οδήγησαν τους γιατρούς να πιστέψουν ότι έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας (MS). Πήρε τηλέφωνο την αδερφή της για να της το πει και πάνω στην κουβέντα εκείνη θυμήθηκε ένα άρθρο που διάβασε πρόσφατα.

Η αδελφή της τη ρώτησε αν έπινε σόδα διαίτης. Εντελώς τυχαία, η γυναίκα κρατούσε και έπινε ένα κουτάκι εκείνη την στιγμή!
Υπέφερε για χρόνια από βασανιστικούς πόνους. Ώσπου η αδελφή της τη ρώτησε τι έπινε.
Σύμφωνα με το άρθρο το γλυκαντικό ασπαρτάμη περιέχεται σε πολλά διαιτητικά ποτά και είναι εγκεκριμένο από τον FDA. Σύμφωνα με ορισμένες μελέτες όμως η ασπαρτάμη ευθύνεται για την λάθος διάγνωση αρκετών ανθρώπων με σκλήρυνση κατά πλάκας. Οι πόνοι που ένιωθαν αυτοί οι άνθρωποι οφείλονταν σε δηλητηρίαση από την ίδια την ασπαρτάμη.

Σύμφωνα με το cancer.org, η ασπαρτάμη είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τεχνητά γλυκαντικά που χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της ζάχαρης σε μερικά τρόφιμα και ποτά.

    “Η ασπαρτάμη χρησιμοποιείται σε πολλά τρόφιμα και ποτά, επειδή είναι περίπου 200 φορές γλυκύτερη από τη ζάχαρη. Έτσι αν και χρησιμοποιείται λιγότερη, δίνει το ίδιο επίπεδο γλυκύτητας. Το γεγονός αυτό με τη σειρά του, μειώνει τις θερμίδες στα τρόφιμα και στα ποτά”.
Υπέφερε για χρόνια από βασανιστικούς πόνους. Ώσπου η αδελφή της τη ρώτησε τι έπινε.
Όπως αναφέρει το MDHealth.com, ο λόγος για δηλητηρίαση από ασπαρτάμη είναι ότι, σε αντίθεση με τη σακχαρίνη, το σώμα χωνεύει την ασπαρτάμη. Αυτή η διαδικασία οδηγεί στη συσσώρευση της ασπαρτάμης στο σώμα και σε πιθανά προβλήματα υγείας.

Τα συμπτώματα της δηλητηρίασης από ασπαρτάμη μπορεί να περιλαμβάνουν:

   1. Δύσπνοια
   2. Αυξημένη πίεση του αίματος
   3. Στομαχικές διαταραχές, κοιλιακό άλγος, διάρροια
   4. Έντονος κνησμός και κνίδωση

Αναγνωρίζοντας τις πιθανές ανησυχίες για την υγεία, η Pepsi κυκλοφόρησε μια καινούργια μορφή σόδας διαίτης χωρίς ασπαρτάμη. Η εταιρεία χρησιμοποιεί πλέον μια τεχνητή γλυκαντική ουσία που λέγεται σουκραλόζη.

Η σουκραλόζη είναι μια τεχνητή γλυκαντική ουσία που ανακαλύφθηκε πριν από περίπου 35 χρόνια, παρασκευάζεται από τη ζάχαρη αλλά είναι 600 φορές πιο γλυκιά από αυτή, συνεπώς προστίθεται στα τρόφιμα σε πολύ μικρές ποσότητες.

Δεν μεταβολίζεται από τον ανθρώπινο οργανισμό, συνεπώς δεν αποδίδει ενέργεια ούτε επηρεάζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ενώ επιπλέον διαλύεται στο νερό και είναι εξαιρετικά σταθερή όταν προστίθεται σε διάφορα επεξεργασμένα τρόφιμα και ποτά.

Όσο για τη γυναίκα, αφότου σταμάτησε να πίνει σόδα διαίτης, είπε στην αδελφή της ότι η υγεία της αν και “δεν είναι 100% εντάξει έχει βελτιωθεί δραματικά”.

Όταν διάβασε το άρθρο στον γιατρό της, εκείνος της ακύρωσε όλα τα φάρμακα που της έδινε μέχρι εκείνη τη στιγμή και της συνταγογράφησε μόνο ένα: Το φάρμακο για την δηλητηρίαση από ασπαρτάμη.