Όταν τρία τσιτάχ συναντούν μια αντιλόπη!

Μια συνάντηση με τρία θανατηφόρα τσιτάχ είναι κάτι που κάθε φυσιολογική αντιλόπη θα προσπαθούσε να αποφύγει. Εκτός.. από την αντιλόπη που θα δείτε στις φωτογραφίες.. Η συγκεκριμένη το τόλμησε και κατάφερε να διαφύγει αλώβητη έχοντας κερδίσει και τρεις φίλους! (λογικά μέχρι την επόμενη συνάντηση..)

Όταν τρία τσιτάχ συναντούν μια αντιλόπη!

Ευτυχώς για τον μικρή αντιλόπη, φαίνεται ότι τα τρία τσιτάχ απλά δεν.. πεινούσαν. Κι αυτό γιατί σε αντίθεση με άλλα άγρια αιλουροειδή, ο γατόπαρδος κυνηγά κατά την διάρκεια της ημέρας, είτε νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα. Η ταχύτητα που αναπτύσσει για να καταφέρει να πιάσει το θήραμά κουράζει το τσιτάχ, τόσο που χρειάζεται αρκετή ώρα για να μαζέψει τις δυνάμεις του και να κυνηγήσει πάλι.

Μάλλον αυτό πρέπει να είναι το μυστικό της επιβίωσης αυτής της αντιλόπης. Τα τρία τσιτάχ, με γεμάτα στομάχια, προσπαθούσαν να ξεκουραστούν από προηγούμενο κυνήγι και αποφάσισαν απλά να παίξουν με το επόμενο θήραμα που βρήκαν στον δρόμο τους.

Ο τυχερός αυτόπτης μάρτυρας της παράξενης συνάντησης, φωτογράφος Michel Denis-Huot, ο οποίος βρέθηκε στην Κένυα για να παρακολουθήσει το σαφάρι στο Masai Mara, είπε ότι έμεινε έκπληκτος με αυτό που είδε.

Όταν τρία τσιτάχ συναντούν μια αντιλόπη!

«Αυτά τα τρία αδέλφια ζούσαν μαζί από 18 μηνών, όταν τα εγκατέλειψε τη μητέρα τους» είπε. «Το πρωί που τα είδα, φάνηκαν να μην είναι πεινασμένα, περπατούσαν γρήγορα και μερικές φορές σταματούσαν για να παίξουν όλα μαζί. Ώσπου η ομάδα συνάντησε μια αντιλόπη. Το φοβισμένο ζώο με το που αντιλήφθηκε την ομάδα προσπάθησε να διαφύγει αλλά δεν κατάφερε να πάει πολύ μακρυά. Τα τσιτάχ κατάφεραν να την πιάσουν και οι σκηνές που ακολούθησαν μοιάζουν όπως όταν μια γάτα παίζει με ένα κουβάρι σπάγκο..»

Όταν τρία τσιτάχ συναντούν μια αντιλόπη!

Για περισσότερο από 15 λεπτά, τσιτάχ και αντιλόπη δεν έκαναν τίποτα άλλο απ΄το να δείχνουν την συμπάθεια τους ο ένας στον άλλο. Ώσπου ένα τσιτάχ άνοιξε το στόμα του και προσπάθησε να δαγκώσει την αντιλόπη στο λαιμό. Το ζώο τρόμαξε και έτρεξε μακρυά. Η παράξενη συνάντηση μόλις είχε ολοκληρωθεί..

 

Όταν τρία τσιτάχ συναντούν μια αντιλόπη!