Το μαγικό... χωριό του Άι Βασίλη στην Ελλάδα
Advertisement

Μια φορά και έναν καιρό, κάπου στη Βόρεια Ελλάδα, σ’ ένα μέρος που το λένε Δράμα, υπάρχει ένας κήπος με πελώρια πλατάνια, ποταμάκια και λιμνούλες.

Το μαγικό... χωριό του Άι Βασίλη στην Ελλάδα

Σ’ αυτό το μέρος εδώ και 14 χρόνια γίνεται κάτι διαφορετικό, κάτι μαγικό. Λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα και για 36 ημέρες ο κήπος και η κεντρική πλατεία της πόλης γεμίζουν με χιλιάδες πολύχρωμα λαμπιόνια και ξύλινα πανέμορφα σπιτάκια.

Advertisement
Το μαγικό... χωριό του Άι Βασίλη στην Ελλάδα

Από τα δέντρα κρέμονται στολίδια και στις λίμνες επιπλέουν τεράστια μαγικά χρωματιστά νούφαρα.

Το μαγικό... χωριό του Άι Βασίλη στην Ελλάδα

Ξωτικά τρέχουν δεξιά και αριστερά στον χώρο εκτελώντας τις προσταγές του Αι Βασίλη που κάθε χρόνο επιλέγει τη Δράμα για να συναντήσει τους μικρούς φίλους του.

Το μαγικό... χωριό του Άι Βασίλη στην Ελλάδα

Ένα ολόκληρο χωριό, η Ονειρούπολη, το χωριό του Άι Βασίλη!

Το μαγικό... χωριό του Άι Βασίλη στην Ελλάδα

Το απόλυτο χριστουγεννιάτικο μέρος της Ελλάδας!

Το μαγικό... χωριό του Άι Βασίλη στην Ελλάδα

Ένα παραμύθι με τουνελόδρακους, ξωτικά, αόρατα πράσινα καγκουρό, μικρά λυκάκια, καλικάντζαρους, ιπτάμενα σουρωτήρια, χιονάνθρωπους, αλλά και τον ίδιο τον Άγιο Βασίλη. Χαρακτήρες, που κάθε χρόνο, ζουν στο ομορφότερο, χριστουγεννιάτικο περιβάλλον.

Το μαγικό... χωριό του Άι Βασίλη στην Ελλάδα

Ο δημοτικός κήπος και η κεντρική πλατεία της πόλης, μεταμορφώνονται σε σκηνικά και όλοι οι επισκέπτες σε πρωταγωνιστές, στο απόλυτο χριστουγεννιάτικο παραμύθι, την Ονειρούπολη!

Το μαγικό... χωριό του Άι Βασίλη στην Ελλάδα
Το μαγικό... χωριό του Άι Βασίλη στην Ελλάδα
Το μαγικό... χωριό του Άι Βασίλη στην Ελλάδα
Το μαγικό... χωριό του Άι Βασίλη στην Ελλάδα

Μικροί, και όσοι νιώθουν μικροί, έχουν τη δυνατότητα να χορέψουν και να τραγουδήσουν, να παίξουν, να εξασκήσουν τη δημιουργικότητά τους, να ζωγραφίσουν και να… τους ζωγραφίσουν, να διδαχθούν, να ανταμώσουν χριστουγεννιάτικους ήρωες και πρωταγωνιστές παραμυθιών, να μαγειρέψουν, να κάνουν πειράματα, να συμβάλλουν στο κοινωνικό έργο φορέων και συλλόγων…

Το μαγικό... χωριό του Άι Βασίλη στην Ελλάδα

Με λίγα λόγια, να ζήσουν ανεπανάληπτες εμπειρίες και να γίνουν οι ίδιοι, πρωταγωνιστές στο μοναδικό, χριστουγεννιάτικο παραμύθι!

Το μαγικό... χωριό του Άι Βασίλη στην Ελλάδα

Το πρόγραμμα της Ονειρούπολης Δράμας

Ετοιμάσου να γνωρίσεις τον Αη Βασίλη, να ζωντανέψεις τα παραμύθια, να κερδίσεις το παράσημο των Ξωτικών και να ζήσεις μαγικές διαδρομές στην πόλη των ονείρων. Αφέσου στις μασκότ, να σε παρασύρουν με τη μαγική τους ενέργεια, στην «Κιβωτό του Κόσμου» να σε γεμίσει συναισθήματα και «Make a Wish» στα αγαπημένα σου πρόσωπα. Γίνε ζωγράφος , μουσικός, εξερευνητής, ξυλουργός, ζαχαροπλάστης ή τραγουδιστής, δημιουργώντας τις πιο ζωντανές αναμνήσεις.

Γιατί τα Χριστούγεννα είναι δώρα, είναι ευχές, είναι συναισθήματα, είναι παρέα, είναι δράση, είναι στολίδια, είναι παιχνίδια, είναι όνειρο… Μα πάνω από όλα στην Ονειρούπολη τα Χριστούγεννα είναι αγάπη.
Να είστε όλοι εκεί!!!!

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

12:00 Πλατεία Ελευθερίας» Ή ‘Σχολή Μπαλέτου της Κωνσταντίνας Μεσονύχτη από την Καβάλα μαζί με τον ‘Σύλλογο *Ονειροντίσνεϋ» ξεκινούν μια μουσικοχορευτική παρέλαση, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Δράμας, από την πλατεία Ελευθερίας» με προορισμό την κεντρική σκηνή της Ονειρούπολης!

12:30-13:00 Κεντρική ‘Σκηνή Ή παρέλαση έχει ολοκληρωθεί και οι μπαλαρίνες της Σχολής “Χορού Κωνσταντίνας Μεσονύχτη ανεβαίνουν στη σκηνή, για να μοιραστούν μαζί μας το χορευτικό πρόγραμμα που έχουν ετοιμάσει ειδικά για την περίσταση!

13:00-14:00 Κεντρική “Σκηνή Ή Ένωση Κυριών Δράμας – ΣΑΦ σε μια παράσταση από την παιδική όπερα που διαθέτει μέσω του προγράμματος Carmen4all  το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με τη “βασιλική Όπερα του Λονδίνου”. 

16:00-17:00 Κεντρική ‘Σκηνή  Τα παιδιά του ΚΔΑΠ Μολυβοπαρέα, που λειτουργεί στον Αγιο Αθανάσιο και στο Καλαμπόκι Δράμας, μέσα από τη μικρή θεατρική παράσταση “0 τσαγκάρης και οι καλεσμένοι του” μας δείχνουν με αλληγορικό τρόπο το πραγματικό νόημα των Κριστουγέννων. Μέσα από τραγούδια και χορό μας μεταφέρουν τη χαρά της αναμονής του νέου έτους!

1700-18:00 Κεντρική ‘Σκηνή Ή Kaly Stasinou μέλος και πιστοποιημένη δασκάλα της 1ης Ακαδημίας ‘bollywood” στην Ελλάδα, καθώς και διοργανώτρια του ‘Bollywood & Oriental Testiual στην πόλη της Καβάλας, βρίσκεται για τρίτη χρονιά στην Ονειρούπολη Δράμας. Οι χορογραφίες που παρουσιάζονται είναι ένα δείγμα δουλειάς χρόνων και στόχο έχουν να προβάλουν την ινδική κουλτούρα μέσω του χορού! Ενδιάμεσα παρουσιάζονται και άλλα είδη χορού, που θα μας μαγέψουν και θα μας ξεσηκώσουν!

18:00-18:30 Κεντρική ‘Σκηνή Ή «Μεικτή ‘Χορωδία του Δήμου Δράμας» τραγουδάει Χριστουγεννιάτικα τραγούδια υπό την διεύθυνση της μαέστρου της. ‘Νόπης ΤΙαχατουρίδου.

19:00-19:30 Κεντρική Σκηνή Ο «Τύλλογος Παραπληγικών Δράμας» παρουσιάζει σε συναυλία τον μουσικό και τραγουδιστή Nikolay Urumou με ξένα τραγούδια από περασμένες δεκαετίες καθώς και Χριστουγεννιάτικα!

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021

18:30-1930 Κεντρική Σκηνή «Rusty Souls». Ζωντανή μουσική παράσταση με Vintage τραγούδια από όλο τον κόσμο σε χριστουγεννιάτικη νότα.

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

19.00-2900 Πλατεία «Ελευθερίας» O «Σύλλογος Παραπληγικών Ή. Δράμας», το πολυθέαμα «Κρόκο και J)ivo» και όλοι εσείς, μικροί και μεγάλοι, ας γίνουμε μια μεγάλη συντροφιά και ας γεμίσουμε την πόλη με τις ευχές μας. αφήνοντας τα αιωρούμενα φανα- ράκια μας να πετάξουν στον ουρανό και να φτάσουν στ’ αστέρια…

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

16:00 Πλατεία «Ελευθερίας» Παρέλαση με αέρα ‘dolly wood! 0 Σύλλογος «Ονειροντίσνεϋ» σε συνεργασία με την Kaly Stasinou. πιστοποιημένη δασκάλα της πρώτης ακαδημίας ‘Bollywood στην Ελλάδα, και με την παρουσία των χορευτών της πραγματοποιούν παρέλαση με χορευτικές φιγούρες ‘Bollywoodαπό την πλατεία «Ελευθερίας» μέχρι την κεντρική σκηνή της Ονειρούπολης.

18:00-19.00 Κεντρική Σκηνή Οι Rusty Souls με την συμμετοχή χορευτών της σχολής χορού ΚαυαΙα Lindy Ήορ παρουσιάζουν μια μουσικό-χορευτική παράσταση με γιορτινούς swing ρυθμούς.

1930-21:30 Κεντρική Σκηνή To Project «Unify» συμβολίζει την ενότητα μεταξύ ανόμοιων υλικών και μέσων, όπως ακριβώς και οι άνθρωποι μέσα από την διαφορετικότητα τους δημιουργούν μια κοινωνική ένωση ή ενότητα, με στόχο την ευημερία και ευδαιμονία όλων των συμμετεχόντων σε αυτήν. Αποτελείται από ηλεκτρονικές συνθέσεις του Μαυρίδη για θέατρο και κινηματογράφο και συνθέσεις από τον πρώτο προσωπικό του δίσκο με τίτλο «Τhe Qod That Comes*. 

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

12:00-14:00 Κεντρική ‘Σκηνή.«Ο άη ‘Βασίλης με τα ελάφια του». 0 Αη ‘Βασίλης με το έλκηθρό του προσγειώθηκε για λίγο στην κεντρική σκηνή της Ονειρούπολης. αφού του το ζήτησε η ομάδα πολυθέαμα «Κρόκο και Λίνο». Τα ελάφια του βιάζονται να συνεχίσουν το ταξίδι, αλλά εκείνος θέλει να γνωρίσει τα παιδιά της πόλης. Ελάτε να τον συναντήσετε και να προλάβετε να φωτογραφηθείτε μαζί του!

19.00-20:00 Κεντρική Σκηνή. Οι αθλητικοί σύλλογοι TaeKwonVo «Zen» Δράμας και «Μίδας» Δράμας παρουσιάζουν μία επίδειξη τόσο της πολεμικής τέχνης του TaeKwondo όσο και του Ολυμπιακού αθλήματος.

20: 00-21:30 Κεντρική Σκηνή. Τραγούδια μιας παλιάς αγαπημένης εποχής. Ή χαρακτηριστική μουσική που τότε πλαισίωνε τις ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου και τώρα τις αναμνήσεις μας έρχεται να ζεστάνει την χειμωνιάτικη πανέμορφη πόλη μας. Ή Ρία Ίωαννίδου παρέα με ταλαντούχος μουσικούς υπόσχονται να μας φέρουν τις μελωδίες της «λατέρνας».

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021

11:30-12:00 Κεντρική ‘Σκηνή Ή φιλαρμονική Ορχήστρα του Καλού Αγρού ξεκινά μια μελωδική παρέλαση από την πλατεία ^Ελευθερίας» μέχρι την κεντρική σκηνή της Ονειρούπολης.

12:00-12:30 Κεντρική Σκηνή Παραμονή Χριστουγέννων. Έφτασε η ώρα για τα δώρα! Ο Δήμαρχος Δράμας, κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, μαζί με τον Άντιδήμαρχο Πολιτισμού. κ. Λευτέρη Καλλινικίδη. μοιράζουν δώρα σε όλα παιδιά!

18:00-19:00 Κεντρική Σκηνή Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Δράμας με τα σύνολά του παρουσιάζουν Χριστουγεννιάτικα κάλαντα.

19.00 Κεντρική Σκηνή. Live Terformance με τους Mesogoios αποτελούνται . Υποστηρίζουν ένα διεθνές πολύγλωσσο ρεπερτόριο (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά, πορτογαλικά και αραβικά τραγούδια) με έντονο το στοιχείο της Jazz και του αυτοσχεδιασμού σε ρυθμούς Latin, Tossa. Swing. Samba.

Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2021

12:00-14:00 Κεντρική Σκηνή. Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τα Μουσικά Σύνολα του Μουσικού Σχολείου Δράμας.

17:00-19.00 Κεντρικοί Δρόμοι. Ο σύλλογος «Ονειρο ντίσνεϋ» πραγματοποιεί μουσικοχορευτική παρέλαση στους δρόμους της Δράμας! Ο Μίκυ και η Μίνι μαζί με την παρέα τους γεμίζουν τους δρόμους με χαρά! φυσικά δε λείπουν και οι μασκότ της Ονειρούπολης. ο Ταρανδούλης και η Χισνούλα!

1900-21:30 Κεντρική Σκηνή. Christmas Party με την Χριστίνα Τσιλβίδου. μια ανερχόμενη νεαρή dJ από την πόλη της Δράμας! Μας διασκεδάζει στους ρυθμούς της house και teahno μουσικής.

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2021

11:00-13:00 Κεντρική Σκηνή Τι σκέφτονται τα ζώα: ΤΙως νιώθουν; Ελάτε να τομαντέψουμε, να το νιώσουμε και να το ζωγραφίσουμε ανακαλύπτοντας ένα μεγάλο μυστικό! Μια φιλοζωική δράση, για παιδιά από 5 έως 12 χρόνων, από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό φίλοι των ζώων Δράμας

19.30-21:00 Κεντρική Σκηνή  Δραμινοί καλλιτέχνες παίζουν και τραγουδούν για καλό σκοπό.

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

11:00-13:00 Κεντρική Σκηνή Οι συγγραφείς του Χριστουγεννιάτικου παιδικού παραμυθιού«Τι έκανες στα Χριστούγεννα Μάγισσα Αλαντάλα» μας περιμένουν στην κεντρική σκηνή για μια διαδραστική αφήγηση του παραμυθιού, ένα ταζίδι μέσα στο παραμύθι. Με ένα υπέροχο παιχνιδοτράγουδο ..ολοκληρώνουν το ταξίδι παίζοντας και διασκεδάζοντας μαζί με τους μικρούς τους φίλους και την Μάγισσα Αλαντάλα.

18:00-19:00 Σπιτάκι του Παραμυθιού  Ή Ουρανία Μάρκου και η Μαρία Τσοπόκη μας παρουσιάζουν και μας αφηγούνται το παραμύθι τους «Τι έκανες τα Χριστούγεννα Μάγισσα Αλαντάλα;».

18:00-19:00 Κεντρική ‘Σκηνή. Ή Θεατρική ομάδα του Συλλόγου ΑΜΕΑ Αγωνιστές μάς προσκαλεί να παρακολουθήσουμε τη θεατρική της παράσταση στο Πνεύμα των Χριστουγέννων!

19:30 Κεντρική ‘Σκηνή. Live Perfomance με τον ‘Dirty Harry. Ο Dirty Harry γεννήθηκε στην Κύπρο το 1995 και μεγάλωσε εκεί. Όλα του τα κομμάτια, οι μελωδίες και οι λέξεις είναι βασισμένα στον ελληνικό ήχο! 

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

13:00 Κεντρική ‘Σκηνή. Ελάτε να μαγειρέψουμε με τις Μαγικές Κατσαρόλες, στη γαστρονομική γωνιά, παρέα με την Ελένη ‘Ψυχούλη. Μικροί και μεγάλοι ταξιδεύουμε σε μοναδικούς Χριστουγεννιάτικους γαστρονομικούς προορισμούς. Γιορτινές λιχουδιές, αλμυρές και γλύκες, με αυθεντικές ελληνικές γεύσεις, με προϊόντα υψηλής ποιότητας, σε διάφορους γευστικούς συνδυασμούς. Διασκέδαση και δημιουργία σε μία ανοιχτή κουζίνα, που θα προσφέρει χαρά και εκπλήξεις σε όλους. Μία συνταγή επιτυχίας για αυτά τα ‘Χριστούγεννα στην Ονειρούπολη Δράμας.

19:00 Εστιατόριο Ηδωνας. Φιλανθρωπικό γκαλά με την ΠΙαρουσία της Ελένης ‘Ψυχούλη. Τα έσοδα θα διατεθούν για το έργο της Ένωσης Κύριων Δράμας. Προσκλήσεις και πληροφορίες στο Κέντρο Ενημέρωσης της Ονειρούπολης. Οργάνωση: Δράσεις Πόλεων ΑΜΚΕ.

20:00 Δημοτικό Ωδείο Δράμας. Το δέντρο των Χριστουγέννων. ‘Συναυλία υττό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. Το Δημοτικό Ωδείο Δράμας παρουσιάζει τη Χριστουγεννιάτικη συναυλία του. η οποία συνδυάζει την κατανυκτική μεγαλοπρέπεια των ημερών, με γλυκές και νοσταλγικές Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και κάλαντα από όλο τον κόσμο.Ελληνικά και ξένα παραδοσιακά κάλαντα θα ακουστούν από τη Ήεανική Έυμφωνική Ορχήστρα του Δ.ΩΔ. αλλά και από τα σύνολα των εγχόρδων. ξύλινων & χάλκινων πνευστών του. καθώς και από τα φωνητικά και χορωδιακά σχήματα του. Διεύθυνση: Καμπάνης Ταμαράς. Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΑΩΔ.

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

19: 00- 20: 00 Κεντρική Σκηνή. Οι αθλητικοί σύλλογοι TaeKwondo «Zen» Δράμας και Καλαμποκιού παρουσιάζουν επίδειξη τόσο της πολεμικής τέχνης του TaeKwondo όσο και του Ολυμπιακού αθλήματος.

20:00 Κεντρική Σκηνή. Τα σύνολα του σύγχρονου – μοντέρνου τμήματος του Δημοτικού Ωδείου Δράμας παρουσιάζουν ένα Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα σε ροκ ήχους.

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

12:00-12:30 Παρέλαση φιλαρμονικής Ορχήστρας Τρίγλιας του Δήμου Προποντίδας με αφετηρία την πλατεία Ελευθερίας και προορισμό την κεντρική σκηνή της Ονειρούπολης.

20:00 – 21:30 Κεντρική Σκηνή. Live με τον Σάκη Βέρρο. Στις αρχές του 2010 κυκλοφόρησε το πρώτο του cd-single με τίτλο Θα ‘ρθει η ώρα και τον Ιούνιο του ίδιου έτους κυκλοφόρησε ο πρώτος ολοκληρωμένος προσωπικός του δίσκος με τίτλο Φεγγάρι μου. Ανάμεσα στα τραγούδια του είναι και το Ασε μας κουκλίτσα μου, Ναι μωρό μου εγώ, φύγε. 

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

12:00-12:30 Κεντρική Σκηνή. Ο Δήμαρχος Δράμας, κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού. κ. Λευτέρης Καλλινικίδης μοιράζουν άφθονα δώρα σε όλα τα καλά παιδάκια!

23:00-01:00 Κεντρική Σκηνή. Υποδεχόμαστε το Νέο έτος μαζί σας με πολύ χορό, τραγούδι και εκπλήξεις!

Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022

Σας ευχόμαστε ευτυχισμένο το νέο έτος με υγεία, αγάπη και πολλά χαμόγελα!

19:00 Κεντρική ‘Σκηνή. Ο Ηρακλής Σιδέρης. ο Κωνσταντίνος Τότσιος και ο Μάκης Τσίρτσης μας ταξιδεύουν με αγαπημένες μουσικές και τραγούδια.

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022

16:00 Πάρτι των εθελοντών της Ονειρούπολης.

17:00 Τελετή Λήξης. Με μουσικές επιλογές από την dj Χριστίνα Τσιλβίδου.

Απολαύστε μια μέρα στην Ονειρούπολη!

Advertisement