Η εικόνα που παίζει με τα μάτια σας
Advertisement

Δείτε πως μπορούν 10 εικόνες να παίξουν με τα μάτια και το μυαλό σας. Αφιερώστε  μερικά δευτερόλεπτα σε κάθε εικόνα και φτάνοντας στο τέλος του άρθρου, μάλλον θα έχετε πλέον χάσει την εμπιστοσύνη που είχατε στα μάτια σας..

1. Η χορεύτρια

Advertisement

Σε αυτή την εικόνα θα δείτε μια χορεύτρια να περιστρέφεται. Προς ποια κατεύθυνση όμως; Μπορεί να σας φανεί απίθανο αλλά η αλήθεια είναι πως μπορείτε να την δείτε να περιστρέφεται και προς τις δυο κατευθύνσεις. Κοιτάξτε συγκεντρωμένοι την εικόνα και ανοιγοκλείστε τα μάτια σας. Αν δεν πετύχει δοκιμάστε να εστιάσετε την ματιά σας σε κάποιο σημείο της εικόνας ή ίσως και λίγο έξω από την εικόνα..

Η χορεύτρια

 

2. Αυτή η φωτογραφία είναι ασπρόμαυρη;

Προσπαθήστε να εστιάσετε την προσοχή σας μέχρι να αλλάξει η εικόνα στην μαύρη κουκκίδα. Όταν αποκαλυφθεί το ασπρόμαυρο κτίριο εσείς θα το βλέπετε με χρώμα!

 

Αυτή η φωτογραφία είναι ασπρόμαυρη;

 

3. Θα την αναγνωρίσετε;

Είναι εύκολο και απλό. Συγκεντρωθείτε για μερικά δευτερόλεπτα στην κόκκινη κουκκίδα που βρίσκεται στην μύτη της κοπέλας. Στη συνέχεια γυρίστε το βλέμμα σας προς ένα κενό σημείο του δωματίου σας και ανοιγοκλείστε με ταχύτητα τα μάτια σας..

4df31db99ad1dd957db8c58faaa275ec.600x

 

4. Οι γραμμές του Zöllner

Αυτή η ψευδαίσθηση ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1860 από τον Γερμανό αστροφυσικό Johann Karl Friedrich Zöllner. Παρουσιάζει μια σειρά από λοξές γραμμές που πάνω τους έχουν πολλές άλλες μικρότερες.  Οι λοξές γραμμές φαίνονται σαν να είναι στραβές και να αποκλίνουν. Στην πραγματικότητα όμως, όλες οι λοξές γραμμές είναι παράλληλες.

Οι γραμμές του Zöllner

 

5. Η ψευδαίσθηση Lilac Chaser

Η ψευδαίσθηση Lilac Chaser ανακαλύφθηκε από τον Jeremy Hinton το 2005 και είναι σχετικά απλή. Προσπαθήστε να εστιάσετε το βλέμμα σας στον σταυρό στο κέντρο της εικόνας και σε λίγα δευτερόλεπτα θα δείτε μια πράσινη κουκκίδα να κινείται γύρω από τον κύκλο

Η ψευδαίσθηση Lilac Chaser

 

6. Η κρυμμένη φιγούρα

Συγκεντρωθείτε στην εικόνα που ακολουθεί και σιγά σιγά αρχίστε να απομακρύνεστε από την οθόνη του υπολογιστή σας. Μια κρυμμένη φιγούρα θα κάνει την εμφάνιση της..

Η κρυμμένη φιγούρα

 

7. Το κεφάλι που κινείται

Από την κατάλληλη οπτική γωνία το κεφάλι του χάρτινου δράκου φαίνεται να κινείται.

 

 

8. Η εικόνα που παίζει με τα μάτια σας

Όσο και αν σας φανεί παράξενο, η εικόνα που ακολουθεί, δεν κινείται.

Η εικόνα που παίζει με τα μάτια σας

9. Τα τετράγωνα που χορεύουν

Συγκεντρώστε για λίγο το βλέμμα σας στην φωτογραφία. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα θα ανακαλύψετε ότι τα δυο τετράγωνα στο κέντρο της εικόνας τρεμοπαίζουν..

Τα τετράγωνα που χορεύουν

10. Οι ηθοποιοί του Χόλιγουντ που μεταμορφώνονται..

Κοιτάζοντας με προσοχή για μερικά δευτερόλεπτα τον σταυρό στο κέντρο της εικόνας, θα ανακαλύψετε ότι οι διάσημοι ηθοποιοί και τραγουδιστές των φωτογραφιών παραμορφώνονται..

Θέλετε και άλλες Οφθαλμαπάτες και Οπτικές ψευδαισθήσεις; Κάντε ένα κλικ εδώ!

Advertisement