10 τετράποδες ιστορίες θάρρους που συγκινούν

Αν κάτι διαφοροποιεί τους ανθρώπους από τα υπόλοιπα ζώα, αυτό δεν είναι σίγουρα ο ηρωισμός. Διαβάστε 10 τετράποδες ιστορίες θάρρους που συγκινούν!

 

 

1. Sadie

10 τετράποδες ιστορίες θάρρους που συγκινούν

Τον Μάρτιο του 2004, ο Melvin Reiten έκοβε δέντρα κοντά στο σπίτι του όταν ένα μεγάλο κλαδί έπεσε και τον εγκλώβισε. Η Sadie, που ήταν στο πλευρό του, έτρεξε στο σπίτι και με τα γαυγίσματά της προσπαθούσε να τραβήξει την προσοχή της συζύγου του, Annie. Στην αρχή, η Annie δεν έδωσε σημασία, και για δύο ώρες το κόλεϊ πηγαινοερχόταν μεταξύ του σπιτιού και του Reiten. Έγλειφε το πρόσωπό του και τον ζέσταινε με το σώμα της, για να τρέξει αμέσως μετά και πάλι στην Annie. Εντέλει η Annie κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και ακολούθησε τη Sadie για να ανακαλύψει τον τραυματισμένο σύζυγό της. Ο Reiten μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο και έζησε.

 

2. Belle

10 τετράποδες ιστορίες θάρρους που συγκινούν

Το 2006, η Belle χρησιμοποίησε κινητό τηλέφωνο για να καλέσει το ασθενοφόρο όταν ο ιδιοκτήτης της, Kevin Weaver, έπαθε διαβητικό σοκ. Ο Weaver είχε εκπαιδεύσει το μπιγκλ να δαγκώσει τον αριθμό ταχείας κλήσης σε περίπτωση ανάγκης. Όταν αυτός κατέρρευσε, η Belle πάτησε το πλήκτρο 9 και κάλεσε για βοήθεια.

 

3. Toby

10 τετράποδες ιστορίες θάρρους που συγκινούν

Στις 28 Μαρτίου 2007, ένα γκόλντεν ριτρίβερ έσωσε τη ζωή της Debby Parkhurst δίνοντάς της τις πρώτες βοήθειες. Η Parkhurst βρισκόταν μόνη στο σπίτι μαζί με τα δύο σκυλιά της. Όταν στάθηκε στο λαιμό της ένα κομμάτι μήλου, προσπάθησε ανεπιτυχώς να κάνει τον χειρισμό Χάιμλιχ, πιέζοντας δυνατά στο επιγάστριο. Ο Toby παρενέβη, ρίχνοντάς την στο πάτωμα και πηδώντας πάνω στο στήθος της έως ότου βγει το σφηνωμένο κομμάτι.

 

4. Winnie

10 τετράποδες ιστορίες θάρρους που συγκινούν

Οι ηρωικές πράξεις δεν είναι μονοπώλιο των σκύλων. Όταν το σπίτι της οικογένειας Keesling, τον Απρίλιο του 2007, γέμισε από μονοξείδιο του άνθρακα εξαιτίας μιας βλάβης, η γάτα τους, Winnie -που κοιμόταν κοντά σε ανοιχτό παράθυρο- έτρεξε στο κρεβάτι της Kathy Keesling και την ξύπνησε τραβώντας τα μαλλιά της και νιαουρίζοντας. Η Kathy ζαλίστηκε από τις αναθυμιάσεις και σχεδόν λιποθύμησε αλλά η γάτα συνέχισε να επιμένει έως ότου η γυναίκα να σταθεί στα πόδια της. Η Kathy συνειδητοποίησε ότι ήταν η μοναδική στην οικογένεια που είχε τις αισθήσεις της και κάλεσε το ασθενοφόρο, προτού καταρρεύσει και η ίδια. Οι διασώστες έφτασαν εγκαίρως ώστε να σώσουν τα τρία αναίσθητα μέλη της οικογένειας και τη Winnie που είχε κρυφτεί στην ντουλάπα.

 

5. Margaret

10 τετράποδες ιστορίες θάρρους που συγκινούν
Μία μέρα του Σεπτεμβρίου 2006, η Julie Whittaker και η ανιψιά της, Kayleigh, επέστρεφαν από τη λίμνη μαζί με τη σκυλίτσα τους, Margaret, όταν η δίχρονη έπεσε κατά λάθος στο νερό. Η θεία της βούτηξε για να την σώσει, αλλά μάταια προσπαθούσε να κρατήσει τόσο το παιδί όσο και τον εαυτό της στην επιφάνεια. Τότε, η Margaret άρπαξε την Kayleigh από την μπλούζα της και δεν την άφησε παρά μόνο όταν είχε φτάσει στη στεριά σώζοντας ταυτόχρονα και την θεία της που την κρατούσε.

 

 

6. Σκύλος αποτρέπει ένοπλη ληστεία

 

 

7. Σκύλος σώζει άνθρωπο από ταύρο

 

 

8. Σκύλος σώζει ανάπηρη


 

9. Σκύλος σώζει νεογέννητο μωρό

 10 τετράποδες ιστορίες θάρρους που συγκινούν

Ένας σκύλος έσωσε από σίγουρο θάνατο ένα νεογέννητο μωράκι, το οποίο άγνωστοι είχαν τυλίξει σε πλαστική σακούλα και το είχαν αφήσει να πεθάνει, πετώντας το στα σκουπίδια. Ο σκύλος – που ονομάζεται Πιούι – ανακάλυψε το παιδί και στη συνέχεια δάγκωσε προσεκτικά τη σακούλα και τη μετέφερε στο σπίτι του ιδιοκτήτη του, γαβγίζοντας δυνατά προκειμένου να τραβήξει την προσοχή. Η 12χρονη ανιψιά τού ιδιοκτήτη του, άνοιξε την πλαστική σακούλα, είδε το μωρό και έσπευσε στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Οι γιατροί που εξέτασαν το μωρό, είπαν πως γεννήθηκε πρόωρα και πως ζύγιζε λίγα κιλά, όμως κατά τα άλλα ήταν καλά στην υγεία του. Σε κάθε περίπτωση, το μωρό ήταν τυχερό που το ανακάλυψε η Πιούι, η οποία θεωρείται ως ο φύλακας της γειτονιάς.

 

10. Σκύλος πέφτει κλαίγοντας στη θάλασσα για να σώσει το αφεντικό του

 Δεν πρόκειται ακριβώς για διάσωση γιατί ευτυχώς δεν κινδύνεψε κανείς στο βίντεο που ακολουθεί. Μια παρέα φίλων διασκεδάζει κάνοντας βουτιές. Ανάμεσά τους ο ιδιοκτήτης του γλυκού, τετράποδου φίλου που πρωταγωνιστεί στο παρακάτω βίντεο. Όταν ήρθε η σειρά του αφεντικού του, ο πιστός του φίλος ανάμεσα σε κραυγές και κλάματα τρέχει πανικόβλητος να τον σώσει.

Είναι τόσο εντυπωσιακό ακόμη και το γεγονός πως στεκόταν συνεχώς δίπλα στο αφεντικό του, ενώ την ώρα που εκείνος βούτηξε στα νερά το αξιαγάπητο τετράποδο δίχως να το σκεφτεί στιγμή έπεσε αμέσως στο νερό για να τον σώσει και ηρέμησε μόνο τη στιγμή που έφτασε κοντά του.

 

sources: 1,2,3