100+ υπέροχες κατασκευές με θαλασσόξυλα!
Advertisement

Με ξύλα που μπορείτε να βρείτε στις παραλίες ή κοντά σε ποτάμια μπορείτε να φτιάξετε από έπιπλα και καθρέπτες μέχρι διακοσμητικά καραβάκια και κορνίζες.

Το νερό της θάλασσας τα σμιλεύει και τους δίνει αυτό το τέλειο αποτέλεσμα ενός αποφλοιωμένου ξύλου για διακόσμηση. Η καταλληλότερη εποχή για να τα συλλέξετε είναι ο χειμώνας καθώς παρασύρονται στις ακρογιαλιές περισσότερα ξύλα αλλά και αυτή την εποχή υπάρχουν ήδη αρκετά. Αρκεί να βρείτε το χρόνο να τα ανακαλύψετε.

Advertisement

Σε συνδυασμό με μεταλλικά, κεραμικά ή υφασμάτινα αντικείμενα αλλά και με άλλα “θαλασσινά” στοιχεία π.χ βότσαλα, τα θαλασσόξυλα μπορούν να μετατραπούν σε πραγματικά έργα τέχνης!

Τρύπες στα ξύλα θα κάνετε με ένα λεπτό τρυπάνι, όπου χρειαστεί να σκαλίσετε για να δημιουργήσετε π.χ θήκες για κεράκια χρησιμοποιείστε ή το ειδικό σκαρπέλο ή ένα πλατύ κατσαβίδι και σφυράκι.

100+ υπέροχες κατασκευές με θαλασσόξυλα!

Για να προσθέσετε σκοινί, πετονιά ή σύρμα πάνω στο ξύλο σε κατασκευές όπως π.χ τα καραβάκια καρφώστε στα σημεία που χρειάζεται μια πρόκα για να τα στερεώσετε και για να κολλήσετε ξύλα μεταξύ τους θα χρειαστείτε μια καλή κόλλα γενικής χρήσης, σε μικρές ειδικά κατασκευές δεν χρειάζεται να είναι ειδική για ξύλο.

Οι κατασκευές με θαλασσόξυλα έχουν σχεδόν μηδενικό κόστος, η διαδικασία να τις φτιάξετε δεν είναι καθόλου δύσκολη και ακόμη και οι πιο απλές δημιουργίες, είναι μια εξαιρετική ιδέα και για δώρα. Το dinfo.gr σας παρουσιάζει τις ιδέες. Τι λέτε; Ξεκινάμε;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Advertisement