13χρονη θύμα βιασμού σοκάρει όσους την προέτρεπαν να κάνει άμβλωση
Advertisement

Πριν από δύο χρόνια, ένα εκπληκτικό 13χρονο κορίτσι, η Άσλει από το Έλγουντ της Ιντιάνα, βιάστηκε από έναν φίλο του αδελφού της και έμεινε έγκυος. Η Άσλει με τους γονείς της, κατήγγειλαν το περιστατικό στις αρχές και ο βιαστής της τελικά καταδικάστηκε από το δικαστήριο και για ακόμη δυο βιασμούς.

Όταν η μικρή Άσλει άκουσε από τους γονείς και τους φίλους της την προτροπή να κάνει άμβλωση, το αρνήθηκε κατηγορηματικά. Η νεαρή κοπέλα επέλεξε να αφήσει την εγκυμοσύνη της να εξελιχθεί και έπειτα από έξι μήνες να γεννήσει ένα πολύ όμορφο αγοράκι που το ονόμασε Έϊντεν.

Advertisement

13χρονη θύμα βιασμού σοκάρει όσους την προέτρεπαν να κάνει άμβλωση

Η Άσλει σήμερα είναι 15 ετών. Πηγαίνει στο Γυμνάσιο και έχει καταφέρει να ανταπεξέρχεται με επιτυχία και στους δυο δύσκολους ρόλους της, ως μαθήτρια και ως νεαρή μητέρα.

Αλλά δεν ήταν όλα τόσο εύκολα. Μετά τη γέννηση του Έϊντεν, η Άσλει επέστρεψε στο σχολείο της και προς μεγάλο της σοκ, ανακάλυψε ότι το αγόρι που την είχε βιάσει και είχε καταδικαστεί για την αποτρόπαια πράξη του, συνέχιζε να έρχεται κανονικά στο σχολείο.

Ο νεαρός βιαστής της, ο οποίος ήταν και αυτός ανήλικος όταν συνέβη το έγκλημα, εξακολουθούσε να πηγαίνει στο σχολείο αφού οι αρχές θέλησαν να προστατεύσουν την ταυτότητα του. Ούτε το όνομα του αλλά ούτε και η πράξη του δεν έγιναν γνωστά ποτέ από το δικαστήριο.

Η Άσλει αμέσως κατάλαβε ότι δεν θα μπορούσε να συνεχίσει να πηγαίνει στο ίδιο σχολείο με τον βιαστή της. Γι αυτό ζήτησε από τους γονείς της να αλλάξει σχολείο. Το έκανε και σήμερα είναι μια από τους καλύτερους μαθητές της τάξης της.

Τον περασμένο Αύγουστο, η οικογένεια της Άσλει αντιμετώπισε ακόμη μια καταστροφική τραγωδία. Ο αδελφός της, ενώ οδηγούσε με το ποδήλατό του στο δρόμο, παρασύρθηκε και σκοτώθηκε από έναν οδηγό αυτοκινήτου, ο οποίος αμέσως μετά το περιστατικό έσπευσε να εξαφανιστεί. Μέχρι σήμερα κανείς δεν γνωρίζει την ταυτότητα του δράστη.

Αν και το δεύτερο τραγικό συμβάν καταρράκωσε την οικογένεια, βρήκαν την δύναμη μέσα από την προσευχή και τη βοήθεια οικογένειας και φίλων, να συνεχίσουν για ακόμη μια φορά την ζωή τους.

Αν και ο δρόμος δεν ήταν καθόλου εύκολος, ο Έϊντεν σήμερα είναι 18 μηνών και έχει μια μητέρα, μια γιαγιά και έναν παππού που του δείχνουν καθημερινά την τεράστια αγάπη τους.

Η Άσλει αυτή τη χρονιά θα συμμετάσχει στην “πορεία για τη ζωή”, της πορείας δηλαδή που διοργανώνεται κάθε χρόνο από ανθρώπους που διαμαρτύρονται για την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να νομιμοποιήσει τις αμβλώσεις.

Επί του παρόντος, η Άσλει δεν λαμβάνει κάποιου είδους στήριξη από την πολιτεία της  Ιντιάνα. Δυστυχώς, η Ιντιάνα είναι μία από τις 31 πολιτείες που δεν προστατεύει τα παιδιά που γεννήθηκαν από βιασμό.

Αν η Άσλει απαιτήσει κρατική βοήθεια, το κράτος θα απευθυνθεί στον βιολογικό του πατέρα. Αν εκείνος δεχτεί να την προσφέρει, αυτόματα αποκτά το δικαίωμα να επισκέπτεται το παιδί του κάτι που φυσικά η Άσλει δεν μπορεί ούτε καν να το διανοηθεί.

Μέχρι να αλλάξει λοιπόν η νομοθεσία της Ιντιάνα, τα παιδιά που γεννήθηκαν από βιασμούς είναι αποκλειστικά ευθύνη των μητέρων τους.

13χρονη θύμα βιασμού σοκάρει όσους την προέτρεπαν να κάνει άμβλωση

Η ιστορία της Άσλει είναι η απόδειξη ότι με την αγάπη μπορείς να ξεπεράσεις κάθε εμπόδιο που θα σταθεί στον δρόμο σου. Το χαμόγελο αυτού του όμορφου αγοριού το επιβεβαιώνει..

Advertisement