15 πράγματα που πρέπει να αφήσετε πίσω σας για να βρείτε την ευτυχία. Το 5 είναι πολύ σημαντικό!
Advertisement

Η Λουμινίτα Σάβιους είναι μια εμπνευσμένη συγγραφέας και ομιλητής που έχει μια αποστολή: Να εμπνεύσει αυτούς που θέλουν να κάνουν την ζωή τους καλύτερη.

Εάν δεν έχετε ήδη ακούσει το όνομα της, καλό θα είναι να επισκεφτείτε το blog της, μέσα από το οποίο μοιράζεται καθημερινά τις θετικές και πολύ σημαντικές ιδέες της.

Advertisement

Στη συνέχεια ακολουθεί μια λίστα με πράγματα που, σύμφωνα με την Σάβιους, αν τα αφήσετε πίσω σας, θα αλλάξετε την ζωή σας. Θα την κάνετε πιο εύκολη και πολύ πιο ευτυχισμένη.

Στη ζωή μας μένουμε προσκολλημένοι σε αυτά που μας προκαλούν πόνο, άγχος και ταλαιπωρία αντί να τα αφήσουμε πίσω μας και να βελτιώσουμε τον εαυτό μας. Όχι πια. Από σήμερα ας απελευθερωθούμε από όλα αυτά υιοθετώντας κάποιες πολύ σημαντικές αλλαγές. Είστε έτοιμοι να τις διαβάσετε; 15 πράγματα που πρέπει να αφήσετε πίσω σας για να βρείτε την ευτυχία. Το 5 είναι πολύ σημαντικό!

# 1. Σταματήστε να επιμένετε ότι έχετε πάντα δίκιο.

Οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούν να ανεχθούν την ιδέα ότι κάνουν κάπου λάθος. Θεωρούν ότι αυτό που υποστηρίζουν είναι πάντα το σωστό ακόμη και με κίνδυνο να τελειώσουν κάποια μεγάλη σχέση ή να προκαλέσουν πίεση και πόνο στους άλλους. Απλά δεν αξίζει τον κόπο. Κάθε φορά που μπαίνετε σε μια διαμάχη για το ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο, αναρωτηθείτε μέσα σας: «θα προτιμούσα να είμαι αυτός που λέει το σωστό ή θα προτιμούσα να είμαι αυτός που λέει κάτι που δεν πληγώνει τον άλλον;” Τι σημασία έχει να επιμείνετε σε κάτι που μπορεί και να μην έχει καμία σημασία; Είναι ο εγωισμός σας πραγματικά τόσο μεγάλος;

 

# 2. Σταματήστε να θέλετε να τα έχετε όλα υπό τον έλεγχό σας.

Να είστε πρόθυμοι να εγκαταλείψετε την ανάγκη σας να ελέγχετε πάντα ότι συμβαίνει σε σας και στους γύρω σας – καταστάσεις, γεγονότα, άνθρωποι αγαπημένοι, συνεργάτες ή απλά αγνώστους που συναντάτε στον δρόμο. Απλά επιτρέψτε τους να είναι αυτοί που είναι. Αφήστε τα πάντα και τον καθένα να ζουν όπως αυτοί θέλουν και θα δείτε πόσο όμορφα θα αισθανθείτε στο τέλος.

“Αφήνοντας το να φύγει, όλα θα γίνουν όπως πρέπει. Ο κόσμος μας έχει κερδίσει από αυτούς που το αφήσαν να απλά να γίνει. Ο κόσμος είναι πέρα ​​από κάθε νίκη.” Lao Tzu

 

# 3. Σταματήστε να κατηγορείτε συνέχεια τους άλλους.

Αφήστε πίσω σας την ανάγκη να κατηγορείτε τους άλλους για ό, τι πρόβλημα έχετε ή δεν έχετε, για ό, τι αισθάνεστε ή δεν αισθάνεστε. Σταματήστε να διώχνετε τις δυνάμεις σας μακριά και αρχίστε να παίρνετε την ευθύνη για τη ζωή σας.

 

# 4. Σταματήστε να είστε αυτοκαταστροφικοί

Πόσοι άνθρωποι πληγώνουν τους εαυτούς τους λόγω των αρνητικής, μολυσμένης και επαναλαμβανόμενης αυτοκαταστροφικής νοοτροπίας τους; Μην πιστεύετε ότι σας λέει το μυαλό σας, ειδικά αν είναι αρνητικό και αυτοκαταστροφικό. Είστε καλύτεροι από αυτό.

“Το μυαλό είναι ένα θαυμάσιο εργαλείο, αν χρησιμοποιηθεί σωστά. Αν χρησιμοποιηθεί όμως λάθος γίνεται καταστροφικό». Eckhart Tolle

 

# 5. Πάψτε να περιορίζετε τα όρια σας

Σταματήστε να βάζετε όρια σχετικά με το τι μπορείτε ή δεν μπορείτε να κάνετε, τι είναι εφικτό και τι αδύνατο. Από σήμερα και στο εξής, μην επιτρέψετε στον περιορισμό των πεποιθήσεων σας να σας κρατήσει κολλημένους στο λάθος μέρος. Ανοίξτε τα φτερά σας και πετάξτε!

 

# 6. Σταματήστε να διαμαρτύρεστε

Σταματήστε τη συνεχή ανάγκη σας να διαμαρτύρεστε για εκείνα τα πολλά, πολλά, πολλά πράγματα (ανθρώπους, καταστάσεις, γεγονότα) που σας έκαναν δυστυχισμένους, λυπημένους και καταθλιπτικούς. Κανείς δεν μπορεί να σας κάνει δυστυχισμένο, αν δεν του επιτρέψετε εσείς. Δεν είναι η κατάσταση που προκαλεί αυτά τα συναισθήματα, αλλά ο τρόπος που θα επιλέξετε να την αντιμετωπίσετε. Ποτέ μην υποτιμάτε τη δύναμη της θετικής σκέψης.

 

# 7. Σταματήστε να κριτικάρετε τους άλλους.

Σταματήστε να επικρίνετε πράγματα, γεγονότα και ανθρώπους που μοιάζουν διαφορετικοί από εσάς. Είμαστε όλοι διαφορετικοί, αλλά και ίδιοι. Όλοι θέλουμε να είμαστε ευτυχισμένοι, όλοι θέλουμε να μας αγαπήσουν και να αγαπήσουμε και όλοι θέλουμε να μας καταλάβουν. Όλοι θέλουμε κάτι, και πάντα θα υπάρχει κάτι που θα είναι επιθυμητό από όλους μας.

 

# 8. Σταματήστε να έχετε την ανάγκη να εντυπωσιάσετε τους άλλους.

Σταματήστε να προσπαθείτε τόσο σκληρά να γίνετε κάποιος που δεν είστε, μόνο και μόνο για να εντυπωσιάσετε κάποιον. Δεν λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο. Η στιγμή που θα σταματήσετε να προσπαθείτε τόσο σκληρά για να γίνετε κάτι που δεν είστε, είναι η στιγμή που θα ξεφορτωθείτε τις μάσκες. Είναι η στιγμή που θα αποδεχτείτε και θα αγκαλιάσετε τον πραγματικό σας εαυτό. Τότε μόνο τότε, θα δείτε ανθρώπους να σας πλησιάσουν για αυτό που πραγματικά είστε.

 

# 9. Κάμψτε την αντίσταση σας για κάθε είδους αλλαγή.

Η αλλαγή είναι καλή. Μια αλλαγή θα σας βοηθήσει να κινηθείτε από το Α στο Β, θα σας οδηγήσει να κάνετε βελτιώσεις στη ζωή σας και στις ζωές των γύρω σας. Ακολουθήστε την ευδαιμονία σας και υιοθετήστε αλλαγές. Μην αντιστέκεστε.

“Ακολουθήστε την ευδαιμονία σας και το σύμπαν θα ανοίξει πόρτες για σας, εκεί όπου πριν υπήρχαν μόνο τοίχοι” Joseph Campbell.

 

# 10 Σταματήστε να βάζετε ετικέτες.

Σταματήστε να κολλάτε ετικέτες στα πράγματα, στα πρόσωπα και στα γεγονότα που δεν μπορείτε να καταλάβετε επειδή είναι “παράξενα” ή “διαφορετικά” και δοκιμάστε να ανοίξετε σιγά σιγά το μυαλό σας. Τα μυαλά λειτουργούν μόνο όταν είναι ανοικτά.

«Η υψηλότερη μορφή άγνοιας είναι όταν απορρίπτετε κάτι που δεν γνωρίζετε τίποτα για αυτό.” Wayne Dyer

 

# 11. Παραιτηθείτε από τους φόβους σας.

Ο φόβος είναι απλώς μια ψευδαίσθηση, δεν υπάρχει. Εσείς τον δημιουργήσατε. Είναι όλα στο μυαλό σας. Διορθώστε το εσωτερικό σας και το εξωτερικό θα πάει στη θέση του.

“Το μόνο πράγμα που πρέπει να φοβόμαστε είναι ο ίδιος ο φόβος.” Franklin D. Roosevelt

 

# 12. Δώστε τέλος στις δικαιολογίες σας.

Βάλτε τις σε ένα κουτί, κλείστε το και πείτε τους ότι απολύονται. Δεν τις χρειάζεστε πλέον. Πολλές φορές περιορίζουμε τον εαυτό μας λόγω των πολλών δικαιολογιών που χρησιμοποιούμε. Αντί να μεγαλώνουμε βελτιώνοντας τους εαυτούς μας και τις ζωές μας, έχουμε κολλήσει λέγοντας ψέματα στους εαυτούς μας και στους γύρω μας.

 

# 13. Αφήστε πίσω το παρελθόν.

Ξέρω ξέρω. Είναι δύσκολο. Ειδικά όταν το παρελθόν μοιάζει τόσο πολύ καλύτερο από ότι το παρόν και το μέλλον μοιάζει τόσο τρομακτικό. Αλλά θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι η παρούσα στιγμή είναι το μόνο που έχετε και όλα όσα θα έχετε ποτέ. Το παρελθόν σας που τώρα λαχταράτε, το αγνοούσατε όταν ήταν παρόν. Σταματήστε να αυταπατάτε τον εαυτό σας. Να είστε παρόντες σε ό, τι κάνετε και να απολαμβάνετε τη ζωή σας. Στο κάτω κάτω η ζωή είναι ένα ταξίδι, όχι ένας προορισμός. Να έχετε ένα σαφές όραμα για το μέλλον, να προετοιμάσετε τον εαυτό σας, αλλά πάντα να ζείτε το τώρα.

 

# 14 Δώστε τέλος στην προσήλωσή σας σε πράγματα, ανθρώπους και καταστάσεις.

Μπορεί να μοιάζει δύσκολο αλλά δεν είναι κάτι το αδύνατο. Τη στιγμή που θα αποσπάσετε τον εαυτό σας από όλα τα πράγματα που είστε προσκολλημένος, θα νιώσετε ειρήνη, ηρεμία, γαλήνη. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα εγκαταλείψετε την αγάπη σας για τον άνθρωπό σας, γιατί η αγάπη και η προσκόλληση δεν έχουν καμία σχέση το ένα με το άλλο. Η προσκόλληση προέρχεται από το φόβο, ενώ η αγάπη είναι καθαρή και ανιδιοτελής. Όπου υπάρχει αγάπη δεν μπορεί να υπάρξει ο φόβος, λόγω του ότι η προσκόλληση και η αγάπη δεν μπορούν να συνυπάρξουν.

 

# 15. Σταματήστε να ζείτε τη ζωή σας σύμφωνα με τις προσδοκίες των άλλων.

Πάρα πολλοί άνθρωποι ζουν μια ζωή όχι δική τους αλλά αυτή που οι άλλοι επέλεξαν για αυτούς. Οι άλλοι διάλεξαν τι επάγγελμα θα ακολουθήσουν, τι σπουδές θα κάνουν, ποιοι φίλοι τους ταιριάζουν. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν χάσει τον έλεγχο της ζωής τους. Έχουν ξεχάσει τι τους κάνει χαρούμενους, τι θέλουν πραγματικά και τι χρειάζονται. Στο τέλος ξεχνούν τον ίδιο τους τον εαυτό. Έχετε μια ζωή – είναι το αναφαίρετο δικαίωμα σας – θα πρέπει να τη ζήσετε όπως εσείς επιθυμείτε. Μην αφήσετε τις απόψεις των άλλων να σας αποσπάσουν την προσοχή από την πορεία σας.

Αν οι συμβουλές της Λουμινίτα Σάβιους σας φάνηκαν σημαντικές, μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας!

Advertisement