Ο Μάικλ Μίτσελ έχει ένα blog στο οποίο μοιράζεται τις σκέψεις του για το πως πρέπει να είναι ένας καλός γονιός που έχει κόρη.

Ο Μάικλ, ο οποίος μεγαλώνει με αγάπη μια κορούλα, μοιράζεται τις συμβουλές του για να βοηθήσει και άλλους μπαμπάδες που μεγαλώνουν κόρες. Μαζέψαμε τις καλύτερες συμβουλές του και τις μοιραζόμαστε μαζί σας μέσα από το dinfo.gr

22 πολύτιμες συμβουλές από έναν πατέρα που μεγαλώνει με αγάπη την κόρη του

1. Να αγαπάτε και να σέβεστε τη μητέρα της. Μην ντρέπεστε να εκφράσετε τα συναισθήματά σας σε δημόσιο χώρο. Όταν το κορίτσι σας μεγαλώσει, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αγαπήσει κάποιον που θα της φέρεται όπως φέρεστε εσείς στη μητέρα της.

2. Πάντα να είστε στο πλευρό της κόρης σας. Να περνάτε χρόνο με το παιδί σας και αυτός ο χρόνος να είναι ποιοτικός. Να ενδιαφέρεστε ειλικρινά για αυτά τα πράγματα που είναι σημαντικά για εκείνη. Να συμμετέχετε σε κάθε στάδιο της ζωής της.

3. Να γίνετε ο ήρωας της και να συνεχίζετε να είστε κάθε μέρα, κάθε λεπτό. Η κόκκινη κάπα και το μπλε κολάν είναι υποχρεωτικά.

4. Ναι, μπορεί να σας φαίνεται ανόητο να παίζετε μαζί της κρυφτό. Αλλά είναι απαραίτητο.

5. Χορέψτε με το κοριτσάκι σας πολύ πριν έρθει η μέρα του γάμου της.

6. Πηγαίνετε μαζί της για ψάρεμα, ακόμη και αν στριφογυρίζει όπως το σκουλήκι πάνω στο αγκίστρι.

7. Να της λέτε ότι είναι είναι όμορφη, ξανά και ξανά, κάθε μέρα. Όταν μεγαλώσει, η τηλεόραση και τα περιοδικά θα προσπαθήσουν να την πείσουν ότι δεν είναι.

8. Απολαύστε την κάθε στιγμή που περνάτε μαζί της. Σήμερα μπουσουλάει μέσα στο σπίτι με τις πάνες, αύριο θα πρέπει να της δώσετε τα κλειδιά του αυτοκίνητου σας. Προτού το συνειδητοποιήσετε, θα την δείτε νυφούλα. Η ζωή περνάει γρήγορα. Απολαύστε τις στιγμές.

9. Κάποια στιγμή θα διαφωνήσει με τη μητέρα της. Επιλέξτε ποια πλευρά θα πάρετε με σύνεση.

10. Βοηθήστε την να ζήσει εμπειρίες από διαφορετικά πράγματα. Υπάρχουν πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα εκτός του σπιτιού ή της πόλης που ζείτε.

11. Αγοράστε της ότι ζητήσει. Κάποια μέρα θα σας ζητήσει ένα κουτάβι. Πείτε της ναι.

12. Διδάξτε της πώς να προσέχει τα χρήματα της.

13. Κουβαλήστε την στην αγκαλιά σας και στους ώμους σας όσο περισσότερο μπορείτε. Κάντε το τώρα που αντέχει η μέση σας και η κόρη σας είναι ακόμη μωρό.

14. Θα σας περιμένει στη πόρτα να επιστρέψετε από τη δουλειά. Για αυτό προσπαθήστε να μην αργείτε.

15. Αν ξύπνησε τη νύχτα επειδή είδε εφιάλτη, αφήστε την να κοιμηθεί στο κρεβάτι σας.

16. Δεν υπάρχει τίποτα πιο χαλαρωτικό στη ζωή σας, από το να έχετε την κορούλα σας να κλαίει στον ώμο σας.

17. Όταν σπρώχνετε τη κούνια της στη παιδική χαρά να θυμάστε: Το «πιο γρήγορα και πιο ψηλά” το δικό της, είναι πολύ διαφορετικό από το δικό σας.

18. Το παγωτό είναι ένα μαγικό εργαλείο στα χέρια σας. Να θυμάστε την αγαπημένη της γεύση.

19. Μην ξεχάσετε ποτέ τα γενέθλια της και να κρατάτε πάντα τις υποσχέσεις σας.

20. Να μάθετε να την εμπιστεύεστε. Δώστε της περισσότερη ελευθερία καθώς μεγαλώνει.

21. Να θυμάστε ότι μια μέρα, θα ανοίξει τα φτερά της και θα πετάξει μακριά σαν μια όμορφη πεταλούδα. Απολαύστε τις στιγμές μαζί της όσο παραμένει μια μικρούλα κάμπια.

22. Δώστε της να καταλάβει ότι η πόρτα του σπιτιού σας θα είναι πάντα ανοιχτή για εκείνη.