8 παράξενα νεκροταφεία

8 παράξενα νεκροταφεία που στο χώμα τους δεν κείτονται άνθρωποι αλλά αντικείμενα..


1. Νεκροταφείο Αεροπλάνων – Αριζόνα,  ΗΠΑ


Νεκροταφείο Αεροπλάνων - Αριζόνα,  ΗΠΑ

Στην αεροπορική βάση  Davis-Monthan στην περιοχή Tucson στην έρημο της Arizona, βρίσκεται ένα «νεκροταφείο» παροπλισμένων αεροσκαφών, συνολικής  αξίας 30 δισεκατομμυρίων ευρώ .

Στη βάση αυτή οδηγούνται αεροσκάφη που είναι παροπλισμένα, προορίζονται για ανταλλακτικά ή περιμένουν τη σειρά τους για να επισκευαστούν και να μεταπωληθούν! Η εγκατάσταση είναι το μέγεθος των 1.300 γηπέδων ποδοσφαίρου μαζί. Περισσότερα για αυτό το νεκροταφείο μπορείτε να δείτε εδώ.


2.  Νεκροταφείο Τρένων – Βολιβία


Νεκροταφείο Τρένων - Βολιβία

Στη νοτιοδυτική Βολιβία μπορείτε να βρείτε ένα  γιγάντιο νεκροταφείο τρένων, γεμάτο από άδεια βαγόνια και σκελετικά υπολείμματα εγκαταλελειμμένων μηχανών ατμού.
Βρίσκεται στην έρημο έξω από το μικρό εμπορικό σταθμό  Uyuni, ψηλά στις Άνδεις σε υψόμετρο που ξεπερνά τα 3.670 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

3. Νεκροταφείο Πλοίων – Μαυριτανία


Νεκροταφείο Πλοίων - Μαυριτανία

Η πόλη  Nouadhibou είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Μαυριτανίας, και ένα από τα μεγαλύτερα νεκροταφεία πλοίων στον κόσμο.
Το φαινόμενο αυτό άρχισε στην δεκαετία του 80 μετά την ακμή του κλάδου της αλιείας στης Μαυριτανία. Επειδή το κόστος για να στείλουν για ανακύκλωση τα πλοία ήταν μεγάλο για τις εταιρείες, το να τα αφήσουν απλώς να σκουριάσουν στο λιμάνι του Nouadibou ήταν η καλύτερη λύση και οικονομικότερη φυσικά λύση..

Υπάρχουν συνολικά πάνω από 300 κουφάρια παλιών πλοίων που βρίσκονται στο Nouadibou.

4.  Νεκροταφείο Τανκς – Αφγανιστάν


Νεκροταφείο Τανκς στο Αφγανιστάν
Στα περίχωρα της Καμπούλ, στο Αφγανιστάν υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός  εγκαταλειμμένων Σοβιετικών  αρμάτων μάχης. Οι Σοβιετικοί τα άφησαν εκεί  μετά από την αποτυχία τους να θέσουν υπό στρατιωτική κατοχή την χώρα τη δεκαετία του 1970 και 1980.
Το Αφγανιστάν δεν έχει την δυνατότητα να τα ανακυκλώσει, που σημαίνει ότι το παράξενο νεκροταφείο τεθωρακισμένων θα παραμείνει εκεί που είναι για πολλά ακόμη χρόνια, για να θυμίζει στους ντόπιους  την Ρωσική εισβολή.

5.  Νεκροταφείο Αγκυρών- Πορτογαλία


Νεκροταφείο Αγκυρων- Πορτογαλία
Νεκροταφείο Αγκυρων- Πορτογαλία
Μεταξύ των αμμόλοφων του νησιού Tavira, στην Πορτογαλία, υπάρχει ένα εντυπωσιακό κοιμητήριο που ονομάζεται Cemitério das Âncoras (Το Νεκροταφείο των Αγκυρών).
Χτίστηκε σε ανάμνηση της παράδοσης που θέλει το ψάρεμα τόνου να γίνεται  με μεγάλα δίχτυα («armações de Atum») που χρησιμοποιούν ως βάση αυτές τις άγκυρες, μια αλιευτική τεχνική που έχει εφευρεθεί από τους Φοίνικες. Το νεκροταφείο του Tavira λοιπόν όσο και αν φαίνεται παράξενο είναι αφιερωμένο στην αλιεία τόνου.

6.  Νεκροταφείο μηχανημάτων αυτόματης πώλησης – Ιαπωνία


Νεκροταφείο μηχανημάτων αυτόματης πώλησης - Ιαπωνία
Βρίσκεται στο TamamuraGunma-ken, στην Ιαπωνία, και αποτελεί το μεγαλύτερο κοιμητήριο στον κόσμο για μηχανήματα  αυτόματης πώλησης.

7.  Νεκροταφείο Πολέμου – Ερυθραία


Νεκροταφείο Πολέμου στην Ερυθραία
Στην Ασμάρα, μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ερυθραίας, υπάρχει ένα τεράστιο νεκροταφείο από παλιά εγκαταλελειμμένα τανκς, τεθωρακισμένα οχήματα αλλά και άλλα κειμήλια πολέμου. Αρκετά από αυτά είναι  λάφυρα του στρατού της Ερυθραίας  και τα υπόλοιπα τα  άφησε πίσω του ο Dergue από την Αιθιοπία μετά την αποτυχημένη του προσπάθεια να κατακτήσει την Ερυθραία.
Σε μια φυσιολογική χώρα αυτό το μέρος θα ήταν το όνειρο κάθε εμπόρου που εκμεταλλεύεται  παλιοσίδερα, αλλά  στην Ερυθραία παραμένει ένα σύμβολο υπερηφάνειας για την νίκη επί της Αιθιοπίας.

8.  Νεκροταφείο Σοβιετικών αυτοκινήτων – Ρωσία


Νεκροταφείο Ρωσικών Αυτοκινήτων
Τα περισσότερα από αυτά τα αυτοκίνητα είναι πολύ σπάνια και αποτελούν πόλο έλξης για τους απανταχού συλλέκτες παλιών αυτοκινήτων.
Ποιος ξέρει..  Ίσως κάποια από αυτά τα αυτοκίνητα ο Στάλιν ή ο Μπρέζνιεφ να τα οδηγούσαν στους δρόμους της Μόσχας.