Ακόμη και ο πιο μικρός σε ηλικία μπορεί να κάνει μια αλλαγή στην κοινωνία αν έχει την τόλμη, την αποφασιστικότητα και την αφοσίωση. Αυτό το αποδεικνύει η περίπτωση του Pavel Abramov, ενός 9χρονου αγοριού από την Ρωσία, το οποίο ανέλαβε την ευθύνη να βοηθήσει ένα καταφύγιο ζώων.

Το αγόρι πουλάει προσωποποιημένα πορτρέτα κατοικίδιων ζώων σε αντάλλαγμα για τρόφιμα και άλλες προμήθειες για το καταφύγιο των ζώων, όπως πρωτοείδαμε στο TruthTheory.

Αυτή η ιδέα ήρθε στο φωτεινό μυαλό του όταν η οικογένειά του έχασε το κατοικίδιο ζωάκι της, τον “Barsik”. Το γεγονός αυτό, είχε μεγάλη επίδραση στο νεανικό μυαλό του και από τότε δεν μπορούσε να αντέξει να βλέπει τα αδέσποτα ζώα να υποφέρουν.

Περίπου ένα χρόνο πριν, ο Pavel και η μαμά του Ekaterina Bolshakova ξεκίνησαν το έργο “Kind Paintbrush”. Δεν λαμβάνουν κεφάλαια από οποιονδήποτε οργανισμό ούτε έχουν διευθυντή ή υπαλλήλους. Είναι μόνο οι δύο τους και οι υποστηρικτές τους.

Ο Pavel συνάπτει σύμβαση με τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων, όπου το αγόρι πουλάει πορτρέτα κατοικίδιων ζώων με αντάλλαγμα τρόφιμα, φάρμακα, παιχνίδια κ.λπ., για σκύλους που ζουν στο καταφύγιο των ζώων. Αυτό που είναι πιο ενδιαφέρον είναι ότι συναντά τα κατοικίδια ζώα που ζωγράφισε μετά την ολοκλήρωση της ζωγραφικής. Του αρέσει να γνωρίζει την ιστορία διάσωσης κάθε κατοικίδιου ζώου και για το πώς ήλθε να ζήσει με την τωρινή οικογένειά του.

Τα έργο του έχει αποκτήσει μεγάλη ανταπόκριση από τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων και τους λάτρεις των ζώων, όχι μόνο στη Ρωσία αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο! Άνθρωποι από χώρες όπως η Γερμανία και η Ισπανία έχουν στο σπίτι τους πίνακες του Pavel.

Το παιδί ηλικίας μόνο 9 ετών είναι το νεότερο μέλος μεταξύ όλων των εθελοντών του μοναδικού καταφυγίου ζώων στην πόλη Αρζάμα. Φροντίζει περισσότερα από 100 σκυλιά. Το αγόρι πουλάει τα πορτρέτα κατοικίδιων ζώων στους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων και σε αντάλλαγμα ζητά για τις παροχές του, πράγματα που χρειάζεται το καταφύγιο εκείνη τη στιγμή.

Η Ekaterina Bolshakova λέει ότι όλη η οικογένεια είναι υπερήφανη για το έργο του γιου της. Όπως κάθε παιδί της εποχής του, ο Pavel θέλει να κάνει πολλά πράγματα αλλά δεν έχει πολύ ελεύθερο χρόνο. Το όνειρό του είναι να γίνει αρχιτέκτονας και να οικοδομήσει ένα καταφύγιο ζώων.

Αν και ο Pavel θέλει να κάνει και άλλα πράγματα για να βοηθήσει τα αδέσποτα ζώα, ωστόσο, και αυτά που κάνει τώρα, δεν είναι καθόλου λίγα.

Δεν συναντάς συχνά, 9χρονα αγόρια να ζωγραφίζουν πορτρέτα και σε αντάλλαγμα να παίρνουν φαγητό και προμήθειες για καταφύγια ζώων!