Το “Σιντριβάνι του Ουράνιου Τόξου”

Τον Σεπτέμβριο του 2008, άνοιξε για το κοινό η γέφυρα Banpo, επίσης γνωστή και ως “Σιντριβάνι του Ουράνιου Τόξου” ή “Κρήνη με το Σεληνόφως”. Βρίσκεται σε μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Νότιας Κορέας, την Σεούλ. Η γέφυρα που θεωρείται η μεγαλύτερη ανθρώπινη κατασκευή, συνδέει τις συνοικίες Seocho και Yongsan.

Το "Σιντριβάνι του Ουράνιου Τόξου"

Η καταχώρηση της στο βιβλίο Γκίνες ως η μεγαλύτερη γέφυρα στον κόσμο, βοήθησε στο να γίνει πόλος έλξης εκατομμυρίων τουριστών. Ειδικά όταν πέσει το σκοτάδι η γέφυρα γεμίζει από ανθρώπους που απολαμβάνουν το υπέροχο χρωματιστό συντριβάνι που πέφτει στον ποταμό.

Το "Σιντριβάνι του Ουράνιου Τόξου"

Το συντριβάνι ήταν μια ιδέα της κορεατικής κυβέρνησης, στα πλαίσια της  Αναγέννησης του ποταμού Χαν.

Το "Σιντριβάνι του Ουράνιου Τόξου"

Το χαμηλότερο επίπεδο της γέφυρας χρησιμοποιείται από ποδήλατα, πεζούς, αλλά και αυτοκίνητα διευκολύνοντας την πρόσβασή τους στο πάρκο Napo Hangang. Αλλά όταν το επίπεδο του νερού του ποταμού αυξάνεται, το τμήμα αυτό κλείνει. Ο επάνω όροφος λειτουργεί κανονικά, αλλά μόνο για τα αυτοκίνητα.

Το "Σιντριβάνι του Ουράνιου Τόξου"

Τα σχεδόν 10 χιλιάδες ακροφύσια που πηγάζουν από τις δύο πλευρές της γέφυρας λειτουργούν καθημερινά και δημιουργούν διάφορα γεωμετρικά σχήματα. Τη νύχτα, εμφανίζουν διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς που τελικά καταλήγουν να μοιάζουν με ένα υπέροχο τεχνητό ουράνιο τόξο.

Το "Σιντριβάνι του Ουράνιου Τόξου"

Παρακολουθήστε ένα εντυπωσιακό βίντεο με την γέφυρα Banpo: