Advertisement

Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου ένα χρόνο, κατά τη διάρκεια ενός κυνηγετικού ταξιδιού, όταν ο Γκρέγκορι Γκιο έφερε στο σπίτι έναν μικρό αγριόχοιρο 700 γραμμαρίων που είχαν βρει και «συλλάβει» τα σκυλιά του. Ήταν 6 Δεκεμβρίου, Ημέρα του Αγίου Νικολάου, και ο Γκρεγκορί δεν είχε την καρδιά να αφήσει απλώς το αβοήθητο ζώο στη φύση, όπου πιθανότατα θα είχε χαθεί μόνο του.

Κανένας από τους δύο δεν είχε καν την ιδέα να κρατήσει το αγριογούρουνο στην αρχή, αντί να επικεντρωθεί στη φροντίδα του. Ωστόσο, η Tiffany και ο Gregory δένονταν όλο και περισσότερο με τη δέσμη της χαράς κάθε μέρα που περνούσε, οπότε όταν τελικά αποφάσισαν να πάνε τον μικρό Όσκαρ σε ένα εκπαιδευτικό αγρόκτημα όπου θα τον φρόντιζαν καλά, δάκρυσαν και οι δύο.

Advertisement

«Μετά από λίγες ημέρες, μας τηλεφώνησαν για να μας ζητήσουν να έρθουμε να τον πάρουμε γιατί κυριολεκτικά λιμοκτονούσε«, δήλωσε η Τίφανι στη βελγική εφημερίδα L’Avenir. Ο Γκρέγκορι της είπε ότι αν πήγαιναν να πάρουν τον Όσκαρ, δεν θα μπορούσαν ποτέ ξανά να τον αφήσουν να φύγει, και το ενός έτους αγριογούρουνο έχει πράγματι γίνει πλέον μέλος της οικογένειάς τους. Έχουν δεχτεί τον Όσκαρ στο σπίτι τους και παρόλο που χρειάστηκε να προσαρμοστούν στη συμπεριφορά του, δεν θα μπορούσαν να φανταστούν να ζουν χωρίς αυτόν.

Ο Όσκαρ έχει τον δικό του καναπέ, μαξιλάρια και κουβέρτες και τείνει να αποκτά έδαφος κάθε φορά που οι επισκέπτες πλησιάζουν πολύ κοντά στην ιδιοκτησία του. Σηκώνεται και αρχίζει να γρυλίζει, αλλά οι «κηδεμόνες» του φροντίζουν να εξηγούν σε όλους ότι πρόκειται απλώς για τα άγρια ένστικτά του.

Με 80 κιλά, ο Όσκαρ είναι ήδη απίστευτα δυνατός, αλλά ακόμα μεγαλώνει και πιθανότατα θα φτάσει τα 120 κιλά σε περίπου ένα χρόνο. Ο Γκρέκορι  λέει ότι είναι ήδη αυτός που περπατάει κάθε φορά που βγάζει τον Όσκαρ για βόλτα, και αυτός γίνεται όλο και πιο δυνατός.

Τα αγριογούρουνα είναι γνωστά για την ευφυΐα τους και την εξαιρετικά ισχυρή αίσθηση της όσφρησης, και ο Όσκαρ δεν αποτελεί εξαίρεση. Όταν μπορεί να μυρίσει κάτι φαγώσιμο στο ντουλάπι, δεν θα σταματήσει μπροστά σε τίποτα για να το φτάσει. Αυτός είναι ο λόγος που τα αφεντικά του δεν αφήνουν ποτέ φαγητό σε σημείο που να μπορεί να το φτάσει το αγριογούρουνο και έχουν επίσης αφαιρέσει τα χερούλια από όλα τα ντουλάπια, καλού κακού.

Ο Όσκαρ έχει πολύ καλή όρεξη. Κάθε μέρα καταναλώνει 1,5 έως 2 κιλά τροφής, κυρίως λαχανικά και ξηρό ψωμί, αν και δεν τον ενοχλούν οι περιστασιακές γλυκιές λιχουδιές.

Το αγριογούρουνο έχει προσαρμοστεί στον εσωτερικό τρόπο ζωής του. Δεν κάνει την ανάγκη του ποτέ μέσα στο σπίτι, αλλά ειδοποιεί τους ιδιοκτήτες του όποτε χρειάζεται να βγει έξω. Και κάθε φορά που επιστρέφει στο σπίτι, δεν τον πειράζει να του καθαρίσουν τις οπλές.

«Κοιμάμαι μαζί του στον καναπέ», είπε η Τίφανι. «Δεν ξέρει πώς να κοιμάται μόνος, ακόμα κι όταν κάνω ντους, μερικές φορές του είναι δύσκολο. Ο Γκρέγορι κοιμάται μόνος στον επάνω όροφο, νομίζω ότι ο Όσκαρ πρέπει να έχει, κατά κάποιο τρόπο, ένα οιδιπόδειο σύμπλεγμα».

Ίσως αυτή να μην ήταν η καλύτερη ιδέα μου», είπε αστειευόμενος ο Γκρέκορι Γκιο για την απόφαση να μοιραστεί ένα σπίτι με έναν κάπρο, αλλά δεν μπορούσε να φανταστεί τη ζωή του χωρίς το γούνινο θηρίο. Αυτός και η Τίφανι δεν έχουν ακόμη παιδιά, οπότε τον κακομαθαίνουν.

kynigesia

Advertisement