Τις πρώτες φωτογραφίες του φουτουριστικού ηλεκτρικού αυτοκινήτου BladeGlider έδωσε στη δημοσιότητα η Nissan. Το πρωτότυπο όχημα, που σχεδιάστηκε για τους λάτρεις της ταχύτητας, θα παρουσιαστεί επίσημα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο τον επόμενο μήνα.

dinfo.gr - Nissan BladeGlider: ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο για υπερήρωες
Το όχημα έχει σχήμα πυραύλου, με στενή μύτη και φαρδύ άνοιγμα προς τα πίσω, ενώ ο σκελετός του αποτελείται από ανθρακονήματα. Το BladeGlider είναι τριθέσιο. Ο οδηγός κάθεται μπροστά και στη μέση, ενώ υπάρχουν άλλες δυο θέσεις από πίσω του.

Η Nissan δεν έχει δημοσιοποιήσει λεπτομέρειες για τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, ωστόσο αποκάλυψε ότι οι πίσω τροχοί θα διαθέτουν ηλεκτροκινητήρες που θα τροφοδοτούνται από μπαταρίες ιόντων λιθίου. Επιπλέον, η ιαπωνική εταιρεία ανέφερε ότι λόγο του σχεδιασμού και του μειωμένου βάρους, το νέο φουτουριστικό μοντέλο θα καταναλώνει σημαντικά λιγότερη ενέργεια από το ηλεκτρικό Nissan Leaf.

Αν και το νέο μοντέλο θυμίζει όχημα υπερήρωα σε ταινία φαντασίας, η Nissan μελλοντικά δεν αποκλείει το ενδεχόμενο εμπορικής παραγωγής.

 

econews